|
|
Baklava (Tunceli) |
|
kamu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2018
Mesajlar: 28 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc131115
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2018
1,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunceli Valiliği
Hamur için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
250 gr. tereyağı
2 yumurta
Bir tutam tuz
1 kg. un
İçi için:
100 gr. öğütülmüş ceviz
100 gr. bademiçi
Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon kabuğu
Hamur hazırlanır. Daha sonra yufkalar açılır. Açılan yufkalar, tepsiye teker teker dizilir; üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Sonra da ceviz ve badem içi konulur. Yufkalar bitene kadar aynı işlem tekrar eder. En son yufkanın üstüne de eritilmiş tereyağıyla karıştırılmış yoğurt dökülerek fırına (ocağa) sürülür. 40 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alınır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine şerbeti dökülür. Dilim, dilim kesilir. Şerbeti çekince servise hazırdır.
|
|
Baklava (Tunceli) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|