Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Baklava Şerbeti (3 adet - 12,511 defa bakıldı)

Baklava Şerbeti


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Baklava Şerbeti

feris
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48
Şehir: Keçiören
Kısa URL: https://ml.md/lc156204
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
408 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Tencere ocağa konur.
Bir tepsi baklava için 4’er su bardağı su ve şeker hazırlanır.
Oda sıcaklığındaki su ve şeker tencereye aktarılır.
Bu karışım şeker eriyene kadar, tahta kaşıkla karıştırılır.
Ocak, orta hararette olmalıdır.
Şerbet kaynayınca ocağın altı kısılır.
Kıvam alıncaya kadar, 35 dakika kaynatılır.
Ocaktan alınmadan hemen önce, 4-5 damla limon suyu dökülür.

Not: Şeker suda eridikten sonra, yaklaşık 35 dakika kaynatılması gerekir. Kıvam alması bu şekilde sağlanır. Bu süre ateşin harına ve malzeme oranına gör değişir. Baklava şerbeti kıvamı, kaşık testi ile anlaşılır. Kaşığa biraz baklava şerbeti alınır ve yavaşça dökülür. Dökülürken kaşıktan kesik kesil değil, ip gibi aralıksız akması gerekir. Böyle akıyorsa şerbetiniz olmuş demektir.



Tatlı Şerbeti

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156210
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
518 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Suyu ve şekeri tencereye alın.
Orta hararetli ısıda, şeker eriyene kadar karıştırın.
Kaynamaya bırakın.
Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.
Bir müddet daha kaynatın.
Şerbetiniz hazır.

Not: Tatlı şerbetinin en önemli püf noktası kaynatma süresidir. Hazırlayacağınız tatlı hiçbir surette, 20 dakikadan fazla kaynatmamalısınız. Ortalama olarak, 10 ile 20 dakika arasında kaynatılırsa mükemmel bir kıvamda olur. Evinizde limon yoksa limon tuzu kullanabilirsiniz. Şerbetinizden bir damla parmağınıza aldığınızda dağılmıyorsa olmuş demektir.



Baklava Şerbeti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177723
Gönderme Tarihi: 12.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı limon suyu

4 bardak şeker ve 4 bardak suyu tencereye dökün.
Şeker eriyinceye kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Orta ateşte kaynatın.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kıvama gelene kadar 20-30 dakika kaynatın.
Ocaktan almadan önce yarım çay bardağı limon suyu ekleyin.
Tatlı sıcakken soğuyan şerbeti üzerine gezdirip çekmesini bekleyin.

Not: Şekerpare gibi kurabiyeyi andıran şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Ancak baklava gibi yufkalı tatlılarda tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir. Kaşığa biraz baklava şerbeti alınır ve yavaşça dökülür. Şerbet kesik değil, aralıksız akıyorsa kıvamında olmuş demektedir.







Baklava Şerbeti Tarifleri Güllaç Tarifleri



(3 adet Baklava Şerbeti 12,511 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort