|
Bakla Köftesi |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64103
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 su bardağı kuru bakla
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 adet soğan
5 diş sarımsak
1/2'şar demet dereotu ve maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı susam
1/2 tatlı kaşığı kişniş
Kimyon
kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Doğranmış pırasa, soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu, karabiber, kimyon ve tuzu blenderde çekin. Bir gece önceden ıslatılmış baklayı ekleyip bir kez daha çekin. Üzerine un, yumurta, kişniş ve kırmızıbiberi ekleyip yoğurun ve istediğiniz büyüklükte köfteler yapın. Susama bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019
|
Bakla Köftesi |
|
kadın hatun
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115391
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2016
1,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
2 su bardağı kuru iç bakla
1 demet ufak doğranmış taze soğan
1 avuç doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
3 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karbonat
Baklaları iki gün (suyunu 2-3 kere değiştirerek) suda bekletip süzdükten sonra mikserden geçirin. Yağ dışındaki malzemelerin hepsiyle karıştırın. Köfteye şekil vermekte zorlanıyorsanız karışıma çok az un ya da bir yumurta ekleyebilirsiniz. Şekil verdikten sonra iyice kızdırılmış yağda her iki tarafını da altın rengi alana kadar kızartın. Yanında pide, tahin sos (veya humus) ve salatayla servis edebilirsiniz.
|
Bakla Köftesi |
|
azade
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2014
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc138008
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018
792 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
2 su bardağı kuru iç bakla
1 adet kuru soğan
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı kuru kişniş
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı küp doğranmış kaşar peynir
Kuru baklayı suyunu değiştirerek bir gece suda bekletin. Elinizle sıkarak kabuklarını çıkarın. Mutfak robotunda püre haline getirin. Baharatları, karbonatı, taze soğan, soğan, kişniş ve maydanozu ince ince kıyarak baklayla karıştırıp yoğurun. Elleriniz ıslatın ve küçük parçalar kopararak misket köfteler hazırlayın. Ortalarına kaşarları yerleştirip yuvarlayın. Köfteleri yarım saat buzdolabında dinlendirin. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Yağın fazlasını almak için peçete üzerine çıkartarak servis yapın.
|
Bakla Köftesi |
|
bambucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144811
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2019
421 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru bakla
2 yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 pırasanın beyaz kısımları (pırasa yoksa 2 soğan kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı susam
Sıvı yağ
Baklaları akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu süzdüğünüz baklaları robottan geçirip inceltin.
Soğan ve sarımsakları rendeleyin. Pırasaları robottan geçirin. Maydanozları ince ince kıyın.
Robottan geçirdiğiniz baklalara yumurtaları, soğan ve sarımsakları, maydanoz ve pırasaları ilave edin.
Baharatları, tuzu ve unu da ekleyip köfte gibi yoğurun.
Yoğurma işleminin ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli veirn ve susama bulayın.
Yağı kızdırıp köftelerin her iki tarafını da yağda güzelce kızartın.
Tavadan alınca kağıt havlu ya da peçeteye çıkarıp fazla yağını çektirin.
Yoğurtla servis edebilirsiniz.
|
|