| 
 
 
 | 
Bakla Kızartması | 
  | 
pelikan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23270 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008 
4,516 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet bakla
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
Az tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
Kıyılmış dereotu
 
 
Bakların ucu alınmadan, tuzlu suda 20-25 dakika haşlanır. Sonra uçları alınabilir. Çukur bir kapta yumurta, un ve tuz koyu boza kıvamında çırpılır. Baklalar bu karışıma bulanır, kızgın yağda pembe renkte kızartılır. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt konur, dereotu serpilir.
 
 
 ML® Sarımsaklı Bakla için tıklayın 
 
ML® Sarımsaklı Bakla (görsel)
 
  
 | 
Bakla Kızartması | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96962 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2014 
2,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. bakla 
 
2 çorba kaşığı limon suyu 
 
1 su bardağı un 
 
1 su bardağı galeta unu 
 
2 adet yumurta 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Baklaları temizleyip limonlu bol suda 20 dakika pişirin. Süzüp soğuk suya alın. İki dakika bu şekilde bekletip suyunu süzün. Un, tuz ve karabiberi harmanlayın. Baklaları una, çırpılmış yumurta sarısına ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
  
 | 
Bakla Kızartması | 
  | 
Cemo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106302 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015 
1,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. taze bakla
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
2 yemek kaşığı un
 
Kızartmak için zeytinyağı
 
Üzeri için yoğurt ve dereotu
 
 
Baklalar ayıklanıp temizlenir ve bütün bırakılır. Tuzlu suda baklalar 5 - 6 dakika kaynatılır. Diri ve yeşil kalması için fazla kaynatmaya gerek yoktur. Bir kapta yumurta, un ve süt iyice çırpılarak boza kıvamına getirilir ( eğer boza kıvamından daha katı olursa süt ekleyebilirsiniz ). Ayrı bir kaba biraz un konur. Haşlanmış baklalar önce una daha sonra yumurtalı harca bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır. İncecik doğranmış dereotuyla çırpılmış yoğurda eklenerek kızarmış baklanın üzerinde gezdirilir.
  
 | 
Bakla Kızartması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145939 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2019 
1,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo taze bakla 
 
2 su bardağı mısır unu 
 
1 yumurta 
 
½ bardak kadar su 
 
½ çay kaşığı karbonat 
 
½ kaşık tuz 
 
Sıvı yağ (kızartmak için) 
 
2 yemek kaşığı yoğurt (sosu için) 
 
 
Baklalar suda haşlanır. 
 
Ayrı bir yerde yumurta çırpılır, içine karbonat eklenir, karıştırılır. 
 
Mısır ununa tuz eklenir. 
 
Baklalar önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulanıp kızartılır. 
 
Ortaya yoğurdu koyarak kenarlara baklalar dizilir, servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |