Kısa URL: https://ml.md/lc171859
Gönderme Tarihi: 05.May.2023
142 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram taze bakla
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç dereotu
1 kase yoğurt
2 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
Baklaları et suyu ve suda haşlıyoruz. Küçük doğrandığı için çok çabuk haşlanır. Diğer bir kasede yumurta, yoğurt ve unu karıştırıyoruz. Tenceredeki baklalı sıcak sudan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırıyoruz. Bu sayede çorbaya yoğurtlu karışımı eklerken kesilmez. Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı baklalı suya ekleyip karıştırıyoruz. Tuzu ekliyoruz. Bir taşım kaynayana kadar pişiriyoruz. Bir tavada tereyağında incecik doğranmış soğanları pişiriyoruz. İçine pul biber ekleyip tencereye ilave edip karıştırıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc146872
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
412 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram bakla
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 adet domates
100 gram kıyma
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Dereotu
Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ile kavurun.
Baklaları da küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine ilave edin.
Rendelenmiş domatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sıcak su ve tuzu da ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer taraftan da yoğurt, yumurta ve unu, boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
Tenrecere kaynayan karışımdan biraz alarak yoğurt karışımına ilave edip karıştırın.
Daha sonra yoğurt karışımını tamamını tencereye yavaş yavaş boşaltın.
Çorbanız kaynayana kadar karıştırın.
Ocağı kapattıktan sonra dereotu ve karabiber ilave ederek servis edebilirsiniz.