| 
 
 
 | 
Bahçevan Tavuğu | 
  | 
deli-dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2016 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126322 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017 
1,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo tavuk
 
1 kap dolusu muhtelif sebze
 
1/4 çay kaşığı soğan suyu
 
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
 
1/2 kap un
 
1/2 kap yağ
 
 
Önce tavuğu parçalara ayırın ve tavaya yerleştirip, üzerine yağ döküp, tavanın üstünü bir kapakla kapadıktan sonra 20 dakika kadar pişirin. Bu süre dolunca tavuğu ters çevirip, 20 dakika daha pişmeye bırakın. Soma her 20 dakikada bir bu işlemi (tavuğun rengi istediğiniz tonu alıncaya kadar) tekrarlayın. Soma 1/4 bardak suyu tavuğun üstüne serpip, 5 dakika daha pişirin. Sonra yemeğinizi bir başka kaba veya özel olarak hazırladığınız kağıda alarak soğumaya bırakın,. Kafi ılıklıkta olunca üstüne ve kenarlarım maydanoz ve mevsimlik taze sebzelerle süsleyerek servise hazır hale getirin.
  
 | 
BAHÇIVAN TAVUĞU | 
  | 
devran 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88492 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2013 
2,684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir tavuğu güzelce temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar su koyun. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir kaba 5 yumurta sansı, biraz tuz koyup iyice çırpın. Yarım kilo yoğurda katın. Tavuğun yansını didikleyerek, katısı ve ciğeriyle birlikte katın. 6 bardak tavuk suyu koyun. Yoğurtlu yumurtayla iyice karışmasını sağlayın. Ateşe koyun, karıştırarak pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |