|
BAHÇIVAN SALATASI |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10224
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
2,546 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
4 tane iri domates
2 tane iri hıyar
4 tane yeşil sivri biber
2 baş soğan veya bir demet taze soğan
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Var ise bir demet taze nane veya
bir kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan zeytinyağı
1 limon veya yarım fincan sirke
Yapılışı:
İnce ince halka gibi kesilmiş olan soğanlar hafif tuzlu suda sıkılır ve süzülerek tabağa konur. Üzerine domatesler ve hıyarlar iri doğranmış olarak ve sarımsaklar da dörde bölünerek ilâve edilir. Maydanoz ve nane iyice yıkandıktan sonra doğranmadan yaprak yaprak ve biberler de iri doğranarak katılıp tuz da gezdirilir. Zeytinyağı ve sirke bir arada karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.
ML® Bahçıvan Çöreği için tıklayın
|
Bahçıvan Salatası |
|
ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65519
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
Yarım kg. pazı veya ıspanak yaprakları
1 adet soğan
1/4 çay bardağı sıvıyağ
1 adet domates
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
4 adet haşlanmış patates
1/4 limon suyu
1 çorba kaşigl zeytinyağı veya sıvı yağ
3 çorba kaşığı light yoğurt
Pazı yapraklarını haşlayın. Sularını süzüp doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine, tavla zarı irilğinde doğranmış domatesleri, dövülmüş sarımsakla birlikte katın. 1 dakika daha kavurup, pazı, tuz, karabiber ve pulbiberi harca karıştırın. 2 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Haşlanmış patatesleri, sıcak rendeleyin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyip iyice ezin. Pasta kalıbına alıp, buzdolabında bekletin. Soğumuş pazılı harcın üzerine süzme yoğurdu döküp karıştırın. Alüminyum folyaya koyup, kaşıkla bastırın. Kalıptaki püreyi servisten önce dolaptan çıkarıp ters çevirin. Folyoyu çıkarıp harcı pürenin ortasına yerleştirin.
|
Bahçıvan Salatası |
|
bi'tanem
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2011
Mesajlar: 27 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70194
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2011
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet havuç
1 adet salatalık
1 adet domates
Yarım kırmızı lahana
Yarım göbek salata
2 çorba kaşığı mısır
Az roka
5'er dal dereotu, maydonoz
Yıkanmış göbek salatayı ve kırmızı lahanayı ince ince doğruyoruz. Domatesi, salatalığı kabuklu olarak her ikisini de ince şeritler halinde kesiyoruz. Kayık salata tabağımızın kenarına önce domatesi yatırıyoruz ve sonra doğranmış göbek salatamızı domateslerin üzerine yastık olacak şekilde yayıyoruz. Rendelenmiş havucu da göbek salataya yaslıyoruz. Doğranmış kırmızı lahanayı sirkeyle karıştırıp tabağa yerleştiriyoruz. Kesilmiş olan salatalığı da koyuyoruz. Bir adet domatesi yıldız şeklinde kesip roka yapraklarıyla birlikte oturtuyoruz. Tabağın kenarlarını dereotu ve maydanozla süslüyoruz.En üste mısır tanelerini serpip salatamızı servise hazır hale getiriyoruz.
|
Bahçıvan Salatası |
|
çitlenbik
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc71593
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2012
2,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 göbek salata
2 yaprak roka
2 yaprak aldilya
1 adet salatalık
1 domates
4 mantar
1 havuç
2 dal maydanoz
4 mantar
Bir avuç soya filizi
Bir avuç rendelenmiş keçi peyniri
2 zeytin
1 bardak yoğurt
2 kaşık taze krema
Tuz
Karabiber
Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin. Hepsini karıştırdıktan sonra geniş bir tabağa koyun. Domates ve salatalıklar doğrayın. Mantarları dilimleyin. Salatanın üzerini süsleyin. Soya filizlerini serpin. Yoğurt, krema, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın Salatanın üzerine bu sosu dökün. En üste keçi peynirini serpin. Maydanozları, ayırdığınız havuç dilimlerini ve zeytini salatanızın üzerine yerleştirin. Servis yapın.
|
Bahçıvan Salata |
|
nihale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75716
Gönderme Tarihi: 14.May.2012
2,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet göbek salata
1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet limon
Bir miktar zeytinyağı
1 adet kırmızı lahana
1 adet havuç
Göbek salata ve kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Domates ve salatalığı da doğrayın. Kayık salata tabağına önce göbek salatayı yayın çevresini domates dilimleriyle çevirin. Lahanayı yayın; havuç ve salatalığı ekleyin. Zeytinyağını limon ve tuz ile çırpıp bu sosu salataya yedirin.
|
|