| 
 
| 
 
 
 | 
 
BAHÇIVAN PİZZA | 
 
  | 
eylül35 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25822 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008 
2,612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur Malzemesi:
 
1 kilo un
 
Az maya
 
Aldığı kadar su
 
Tuz
 
İçi İçin;
 
500 gram taze fasulye,
 
2 adet havuç
 
2 adet patlıcan
 
5 adet yeşil soğan
 
1 bardak ay çiçek yağı,
 
Tuz
 
2 kaşık salça. 
 
 
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ve 45 dakika mayalansın. Küçük küçük birer pizzalık bölün veya bir fırın tepsisine bölün ve altını yağlayıp hamuru yayın.
 
Salçayı sos yapın ve hamura sürün. Fasulyeleri, havucu, patlıcanı ve soğanları ince ince kıyın. Beraber yağda kavurarak pişirin ve hamurun üstüne serin. Aralarına salam da kullanabilirsiniz. En üste de rendelenmiş kaşarı döşeyip fırına verirsiniz. 20 dakika sonra hazırdır.
 
 
Not: Sebzelere bezelye de ilave yapabilirsiniz.
  
 | 
 
Bahçıvan Pizza | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97164 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2014 
2,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 ölçü pizza hamuru
 
1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
 
5-6 dilim zeytin
 
3 ince dilim domates
 
10 ince dilim pırasa
 
8 dilim közlenmiş çuşka biberi
 
1 enginar göbeği
 
60 g mozzarella
 
3 yemek kaşığı domates püresi
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kekik
 
 
Domatesleri yıkayınız soyunuz, dilimleyiniz.
 
Biberleri közleyerek ayıklayıp doğrayınız.
 
Bezelyeyi ayıklayıp haşlayınız.
 
Pırasaları haşlayıp doğrayınız.
 
Gereçleri ayrı kaplar içerisinde tezgaha getiriniz.
 
Sosu hazırlayınız. Sosunu kullanmadan önce soğutunuz.
 
Eğer dondurmuş olduğunuz hamuru kullanacaksanız, bir gece önceden buzdolabına alınız. Pizza yapımından 1 saat öncede ılık odaya alınız.
 
Yeniden hamur hazırlayacaksanız 1. öğrenme faaliyetinde almış olduğunuz bilgilerinizi hatırlayarak uygulayınız.
 
Hamur bir ölçü dondurulduysa kullanmadan 1-2 saat önce hamuru çözdürmek üzere dondurucudan ılık ortama çıkarınız
 
Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ediniz.
 
Hamuru tezgahta 2-3 mm incelikte açınız.
 
Pizza kalıbına yayınız.
 
Üzerine sosunu sürünüz, kekik serpiniz.
 
Sebzeleri üzerine yerleştiriniz.
 
Mozzarellayı üzerine serpiniz.
 
Ortasına zeytin yerleştirilmiş enginar göbeğini pizzanın ortasına koyunuz.
 
Pizza kalıbını önceden yağlayınız.
 
Sosu hamurun üzerine iyice yayınız.
 
Sebzeleri sosun üzerine düzgün aralıklarla yerleştiriniz.
 
Mozzarella peynirini rendeleyerek kullanınız.
 
Üzerine tuz, karabiber serperek yağ gezdirmeyi unutmayınız.
 
Pizza fırınında 230 ºCde 20 dakika pişirilir.
 
Eğer pizza fırınında pişirmiyorsanız süreye ve ısıya dikkat ediniz.
 
Servise almadan önce üzerine taze kekik serpiniz.
 
Sıcak olarak servis yapınız, ikinci kez ısıtılmamasına dikkat ediniz.
 
Sos, ketçap, mayonezle servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BAHÇIVAN PİZZA Tarifleri Lahmacun Tarifleri
 | 
 
 
 
 |