| 
 
| 
 
 
 | 
 
Baharatlı Tavuk Şinitzel | 
 
  | 
kristal avize 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135060 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018 
1,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet tavuk göğsü
 
Yarım bardak un
 
Yarım bardak galeta unu
 
1 adet yumurta
 
2-3 diş sarmısak
 
1 çay kaşığı köri
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle tavuk göğsü etlerimizi keserek bir tanesinden iki tane ince fileto elde edelip oklava ile döverek inceltin.Dilerseniz fileto halinde alıp orada dövdürebilirsiniz. Bir tava içinde sıvıayçiçek yağını kızdıralım.Bu arada 3 servis tabağına ayrı ayrı unu ,galeta ununu ve yumurtamızı koyalım. Yumurtamızı çatalla çırpıp içerisine ezilmiş sarmısak dişlerini ekliyelim. Galeta unumuzun içine de baharatlarımızı ekliyim güzelce karıştıralım. Dilediğiniz ölçüde baharatları artırabilirsiniz. Tavuk göğsü filetoları önce una sonra yumurtaya ve en son galetalı baharatlı karışıma bulayıp kızartalım.Her iki tarafı altın sarısı renk alınca servis tabağımıza alım ikram edelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Baharatlı Tavuk Şinitzel Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |