| 
 
 
 | 
Baharatlı Pilav | 
  | 
ezo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2008 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27445 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2008 
2,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşğı biberiye
 
2 su bardağı et suyu
 
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
 
Tuz
 
 
Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytinyağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın. Kapağını kapatıp, 10-15 dk. demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Baharatlı Bulgur Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
Baharatlı Pilav | 
  | 
NeclaK 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16782 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007 
2,600 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. pirinç
 
Yarımşar çay bardağı çamfıstığı ve kuşüzümü
 
3 kahve kaşığı karabiber
 
1,5 kahve kaşığı yenibahar
 
1 kahve kaşığı tarçın
 
4 adet kuru soğan
 
1,5 çay bardağı fındık yağı
 
3 su bardağı su
 
 
Tencereye yağ konur, kızınca çamfıstığı atılır, pembeleşince pirinç atılır, bir süre kavrulur, kuş üzümü eklenir, tuz ve su konur, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte kaynama noktasına gelince kısılır, 10 dakika daha pişirilir, ateşten alınır, yarım saat dinlendirilir, karabiber, yenibahar, tarçın eklenir, karıştırılır, servise sunulur.
  
 | 
Baharatlı Pilav | 
  | 
akbabuş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2011 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65326 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011 
2,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet anason yaprağı
 
4 adet karanfil
 
2 çubuk tarçın
 
1 tutam safran
 
6 kakule tanesi
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
50 gr. dolmalık fıstık
 
50 gr. antepfıstığı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
Pirinci kaynamış tuzlu suda 15 dakika pişirip süzün. Soğuk suyla yıkayın. Tencerede tereyağını eritin. Baharatları ilave edin. 2 dakika karıştırıp pirinci ekleyin. Dolmalık fıstığı ve antepfıstığını sıvı yağda kavurun, tencereye alın. Tüm malzemeyi karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra servis yapın.
  
 | 
Baharatlı Pilav | 
  | 
ana meryem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120972 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2016 
1,854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
4 adet karanfil
 
1 adet vanilya çubuğu
 
1 adet tarçın çubuğu
 
1,5 lt hindistancevizi sütü
 
½ kahve fincanı kuru üzüm
 
1 yemek kaşığı zencefil
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
½ çay kaşığı tarçın
 
Tuz
 
 
Büyük bir tencere içerisine pirinci ve suyu koyup kaynatın. Karanfil, vanilya çubuğu ve tarçın çubuğunu da koyun. Sıkça karıştırarak, orta dereceli ateşte iyice kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşin derecesini azaltıp 20 dakika pirinçler suyunu iyice çekene kadar pişirin. Daha sonra hindistancevizi sütü ve kuru üzümü ilave edin. Tuz, limon kabuğu rendesi ve tarçını da ekleyin. Karışımı servis kaselerine aktarıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Baharatlı Pirinç Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159454 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2021 
551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 tane mantar
 
1 su bardağı uzun taneli pirinç
 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1/2 bardak tavuk ya da et suyu
 
300 gram mısır
 
300 gram donmuş nohut
 
2 kaşık doğranmış kırmızı biber
 
Karabibier
 
 
Dilimlenmiş mantarları düdüklü tencerede kızarıncaya kadar soteleyin. Pirinci, et suyunu, mısırı, nohutları, kırmızı biberi ve karabiberi tencereye alın. Tencerenizin kapağını kapatıp basınç ayarını 2'ye getirin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Buharı boşaldıktan sonra kapağı açın ve pirincinizin tane tane olması için pilavı kısık ateşte çatalla dağıtın. Suyunu çekene kadar altını kapatmayın. Sıcak servis edin
 
 
 
  
 | 
Baharatlı Pilav | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165244 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2022 
264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 orta boy kuru soğan
 
3 su bardağı tavuk suyu
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Kuru nane
 
Karabiber
 
Pul biber
 
İsot
 
Tuz
 
 
Yemeklik doğranmış soğanı, tereyağı ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavuruyoruz. Yıkanmış pirinçleri soğanlara ilave ederek 5 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatları istediğimiz miktarda ekliyoruz. Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış ve kaynar haldeki tavuk suyundan üç su bardağı ilave ediyoruz. Tuzu da ekleyip, ocağın altını kıstıktan sonra suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |