| 
 
 
 | 
Baharatlı Patates | 
  | 
zBayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.08.2005 
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1713 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-5 adet orta boy patates
 
2 adet ufak soğan
 
1 diş sarımsak
 
Köfte baharı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kırmızı biber
 
İsteğe bağlı diğer baharatlar
 
1,5 su bardağı süt
 
 
Patatesleri haşlayıp, küp şeklinde ufak parçalara doğrayın. Soğanları ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Baharatları ekletin. Daha sonra patatesleri ve sütü ekleyerek, sütü çekinceye kadar pişirin. Et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Baharatlı Patates | 
  | 
çaylak2 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71222 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011 
2,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg Patates
 
Biraz Kırmızı Biber
 
Kimyon
 
Biraz kekik
 
Tuzot
 
Soya sosu
 
 
Patatesleri tuzlu suda yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soyun portakal dilimi şeklinde doğrayın. Üzerlerine kırmızıbiber, kimyon, tuzot ve kekik serpin. Dilediğiniz miktarda soya sosu gezdirin. Teflon tavayı çok az yağlayın. Patatesleri tavaya aktarın. Sürekli çevirerek, pişirin. Dilerseniz üzerine sevdiğiniz baharatlardan serperek, sıcak servis yapın.
  
 | 
Baharatlı Patates | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84812 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2012 
2,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patates
 
Rafine yağ
 
Tuz
 
Tereyağı
 
Kekik
 
Maydanoz
 
Biberiye
 
 
Patatesleri soyup, küçükleri 4'e, orta boyları 6'ya, iri patatesleri 8'e bölünüz. Köşeli kısımları bıçakla keserek düzeltiniz. Patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalıdırlar.
 
Patatesleri yıkayıp kaynar suda 1 dakika haşlayıp süzdürünüz. Soğuk bir tepsiye koyarak üzerine biraz rafine yağı ve tuz serpip ortadan hızlı ateşli fırına sürünüz.
 
Zaman zaman bir paletle altüst çevirip yumuşak bir hal alınca kurutmadan çıkarınız.
 
Az kızarmış tereyağında 1 dakika sote yapıp üzerine kekik, maydanoz, kıyılmış biberiye serperek servis yapınız.
  
 | 
Baharatlı Patates | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177789 
Gönderme Tarihi: 17.May.2024 
240 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kumtel.com
 
 
5 Orta boy soyulmuş ve doğranmış patates 
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
 
1/2 çay tuz 
 
1/2 çay kaşığı füme kırmızı biber 
 
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu 
 
1/2 çay kaşığı karabiber 
 
Dilediğiniz baharatlar 
 
 
Airfryerı yaklaşık 2-3 dakika önceden ısıtın. Bu size daha çıtır patatesler verecektir.
 
Bu arada patatesleri baharatlar ve yağ ile iyice kaplanana kadar karıştırın.
 
Airfryer sepetine yapışmaz sprey püskürtün.
 
Patatesleri ekleyin ve eşit pişmesini sağlamak için pişirme süresinin yarısında sepeti çıkarıp sallayın.
 
17 dakika piştikten sonra bir tabağa aktarın ve soğumadan servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |