Kısa URL: https://ml.md/lc69493
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2011
1,775 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket makarna
1 litre su
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
Makarna hariç diğer malzemeler bir tencereye konur. Kaynayınca makarna ilave edilir. Fokurdamaya başlayınca ateş kısılır, kapaklı olarak 10 dakika pişirilir. Süre sonunda suyunu tamamen çekmesi gerekir.
Kısa URL: https://ml.md/lc142475
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
787 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket makarna
2 adet tavuk bulyon
2 domates
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı su
Yarım demet maydanoz
Nane
Pul biber
Tuz
Makarnayı haşlayın, süzün ve sos hazırlanana kadar süzgeçte bekletin.
Salçayı kızgın yağda kavurun ve üzerine suyun yarısını yavaş yavaş ekleyerek sulandırın. Hemen sonra pul biber, nane ve tuzu ekleyin karıştırın. Su kaynamaya başlayınca suyun diğer yarısını da ekleyip bulyon ve maydanozu da katın iyice karıştırın.
Beklettiğiniz makarnayı suyunu iyice süzdükten sonra tenceredeki sosa ekleyip karıştırın ve domatesleri doğrayın. Makarnayı sosla beraber tencerede 1-2 dakika ara ara karıştırın.
Dilerseniz üzerine peynir de rendeleyebilirsiniz.