|
|
Baharatlı Kuzu Budu |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79230
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012
1,924 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuzu budu
2 dal iri kıyılmış taze biberiye
1'er çay kaşığı kekik, karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar, tarçın
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
6 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet sivri biber
Tuz
Baharatlar, zeytinyağı, limon suyu, üç diş ince kıyılmış sarımsak ve tuzu karıştırıp etin her tarafını bu karışımla ovun. İri doğranmış soğan ve sivri biberi, kalan üç diş sarımsağı tencereye koyun. Üzerine eti yerleştirin, yeteri kadar su ekleyerek et yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Baharatlı Kuzu Budu |
|
leylifer
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc129981
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
757 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet kuzu budu (isteğinize göre parçalanmış ya da bütün olarak)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı biberiye
½ çay kaşığı yenibahar
½ çay kaşığı kakule
2 yemek kaşığı çam fıstığı
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tencereye sıvı yağı ve kuzu budunu koyun, orta ateşte, et suyunu bırakana kadar birkaç dakika çevirin. Sonra tencerenin kapağını kapatarak iyice pişene kadar yaklaşık 1,5 saat çok kısık ateşte kendi suyunda pişirin.
Sosu için, bir kapta sarımsağı, tuzu, karabiberi, biberiyeyi, yenibaharı, kakuleyi, çamfıstığını ve zeytinyağını karıştırın.
Ocaktan aldığınız eti kapaklı bir fırın kabına yerleştirin, üzerine sosunu ekleyin ve fırında, kapağı kapalı olarak, 220°Cde sosuyla birlikte 20 dk pişirin.
|
|
Baharatlı Kuzu Budu Tarifleri Et Yemekleri
|
|