Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Baharatlı Kurabiye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Baharatlı Kurabiyeler

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168929
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
155 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
200 g margarin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı toz kişniş
1 tutam anason
1 yumurta
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağı hindistancevizi rendesi
Süslemek için:
50 g bitter çikolata
1 çay bardağı fındık kırığı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarini mikserin çırpıcı uçlarıyla 2 dakika çırpın. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve baharatları ilave edip 2 dakika daha çırpın. Yumurtayı ekleyin ve yarım dakika daha çırpmaya devam edin. Unu ve hamur kabartma tozunu birlikte eleyin ve hamura azar azar ilave ederken mikserin devrini düşürün. En son olarak Hindistan cevizini ekleyin. 7 mm çapında yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 5 cm boyutlarında şeritler oluşturacak şekilde sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemiyle eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın. Erittiğiniz çikolatayı içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin. Üzerlerine fındık kırığı serpin.
Çikolata donunca servis yapın.



Baharatlı Kurabiye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168928
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
192 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 yumurta akı
Susam
Çörekotu

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıpları ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu serpip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.



Baharatlı Kurabiye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168927
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1 yumurta
250 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Yumurta, margarin, tuz, pul biber, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Fırın tepsisine sıralayıp yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.



Baharatlı Kurabiye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160365
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2021
192 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1'er tatlı kaşığı haşhaş tohumu ve kuş üzümü
1'er çay kaşığı zencefil ve rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Susam
1 adet yumurta akı

Derin bir kasenin içinde tereyağı ve toz şekeri karıştırın. İçine limon kabuğu, haşhaş tohumu, kuş üzümü, zencefil, muskat, hindistancevizi ve süt ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletip, 1 parmak kalınlığında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın.

Not: Hamuru alüminyum folyo veya buzdolabı poşetiyle derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Çıkardığınızda şekil vermek için yumuşamasını beklemeniz gerekir.



Baharatlı Kurabiye

mavi turna
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 29.09.2016
Mesajlar: 17
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc120019
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
1,190 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı tane haşhaş
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
200 gram margarin

Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz. Avuç içerisinde parmaklarımızla sıkarak yoğuruyoruz. Üzerine 1yumurtayı kırıp tekrara karıştırıyoruz. Sonra toz fındığı, toz şekeri, tarcını, toz zencefili, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu, haşhaşı, susam ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Alabildiği kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkarıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç arasında yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Ilınınca servis yapıyoruz.

Not: Fırından aldıktan sonra isterseniz uç kısımlarını marmelata batırıp, sonra da üzerlerine hindistancevizi, yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.


Baharatlı Kurabiyeler

amele
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2016
Mesajlar: 38
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc119322
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2016
1,297 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı(tepeleme) pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı(silme) tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabına alalım. Azar azar un ilavesiyle,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpelim. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.



BAHARATLI KURABİYE

mesir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2013
Mesajlar: 21
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc94729
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
1,864 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr margarin
1 su bardağı sıvıyag
1,5 kaşık tozşeker
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta beyazı içine (sarısı üzerine )

Alabildiği kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurup küçük kurabiyeler yaptım, yumurta sarısı sürüp susam ektim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip kızarana kadar pişirdim.


Baharatlı Kurabiye

Postmodern
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 31.03.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc49648
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010
2,232 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler 15 adet:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1'er tatlı kaşığı haşhaş tohumu ve kuşüzümü
Ter çay kaşığı zencefil ve rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Susam
1 adet yumurta akı

Derin bir kasenin içinde tereyağı ve tozşekeri karıştırın. İçine limon kabuğu, haşhaş tohumu, kuşüzümü, zencefil, muskat, hindistancevizi ve süt ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat bekletip, 1 parmak kalınlığında açın. Kalıplarla şekiller çıkarın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın.

Not: Hamuru alüminyum folyo veya buzdolabı poşetiyle derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Çıkardığınızda şekil vermek için yumuşamasını beklemeniz gerekir.


BAHARATLI KURABİYE

fiyaka
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2009
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc43007
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
2,072 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1 su bardağı tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 bardak süt
2 çırpılmış yumurta
4,5 bardak un
1 komposto kaşığı kabartma tozu
2 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı toz karanfil
1 kahve kaşığı toz hindistancevizi
1 kahve kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı vanilya
1 su bardağı kıyılmış badem
1 su bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesi

Hazırlanışı:
Tereyağla toz şekeri bir kapta iyice çırpın. Sütle çırpılmış yumurtaları karıştırın. Üzüm, badem ve portakal kabuğu hariç kuru malzemeyi de ayrı kapta karıştırın. Şekerli yağa, bir un, bir yumurtalı süt olmak üzere malzemeyi katarken devamlı karıştırın. Nihayet üzüm, portakal kabuğu ve bademi de katın. Tepsileri iyice yağlayın. Malzemeyi çorba kaşığıyla alarak tepsiye dökün. Orta sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin.

Not: Bu kurabiyeler 48 saat dayanabilir.


BAHARATLI KURABİYE

payidar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.01.2008
Mesajlar: 31
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc20450
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2008
2,076 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
Hamur:
150 gr. bal,
100 gr. esmer şeker,
70 gr. tereyağı,
3 yemek kaşığı süt,
250 gr. un,
kabartma tozu,
1 fiske kakule,
karanfil tozu,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı kakao,
2 yumurta,
100 gr. ezilmiş badem,
250 gr. portakal konfitürü,
kağıt pasta kalıpları.
Garnitür:
Pudraşekeri,
50 gr. çikolata,
100 gr. portakal kabuğu şekerlemesi.

1. Balı şeker, tereyağı ve sütle ısıtın. Şeker tamamıyla erimiş olmalı. Soğumaya bırakın.
2. Unu, kabartma tozu, baharat ve kakao ile karıştırıp, ballı karışına katın, yumurtaları ilave edin, bademleri yedirin.
3. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru delikli bir torbaya doldurun ve kalıpların tabanına ve kenarlarına sıkın, içine bir kaşık çikolata koyun, üzerini kapatın.
4. Kurabiyeleri yaklaşık 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudraşekeri ekin. Şekerleme ile garnitür yapın.


Baharatlı Kurabiye

çitlenbik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc19663
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007
4,576 defa indirildi / yazdırıldı




Yaklaşık 45 adet
MALZEME;
250 g bal,
250 g esmer şeker,
150 g tereyağı,
100 g çekilmiş badem,
400 g un,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 tatlı kaşığı karışık kurabiye baharatı (kakule, karabiber, kişniş, anason, hindistancevizi),
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığı kakao,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı potas.
Garnitür:
Soyulmuş badem,
kiraz şekeri,
kabak ve ayçiçeği çekirdeği.

1. Balı, tereyağı ve şekeri bir tencerede ısıtın, ılınmaya bırakın.
2. Çekilmiş badem, un, tarçın, baharat, limon kabuğu, kakao ve yumurtayı karıştırın. Potası 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp ilave edin.
3. Bütün malzemeleri pürüzsüz hamur halinde yoğurun. Hamurun üstüne örtün, 4 saat süre ile buzdolabında soğutun.
4. Fırını 180 derecede ısıtın.
5. Hamuru azar azar unlu zemin üstünde açın, figürleri kesip süsleyin.
6. Figürleri kağıtlı bir tepsiye dizin, 18 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.


Baharatlı Kurabiye

ilker
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2007
Mesajlar: 22
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc18804
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2007
3,501 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur:
280 g un,
yarım paket kabartma tozu,
200 g seker,
2 yumurta,
5 yemek kasığı bal,
1 tatlı kasığı toz zencefil,
1 tatlı kasığı tarçın,
50 g kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi.
Üstü ve süs:
150 g pudra sekeri,
50 g yeşil ve kırmızı kiraz şekerlemesi.

Hamur: Malzemelerden pürüsüz hamur yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında kağıtlı bir tepsiye yayın. Fırını 175 derecede ısıtın, kurabiyeleri 20-25 dakika pişirin.
Üstü: Pudra şekerini bir miktar limon suyu ile karıştırın ve kesilmemiş kurabiyelerin üstüne yayın. Baklava şekilleri kesin, her şeklin ortasına kıyılmış kiraz şekerlemesi koyun.


Baharatlı Kurabiye

Muhittin Çakar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.04.2007
Mesajlar: 21
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc16536
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
2,307 defa indirildi / yazdırıldı




280 gr. un
200 gr. şeker
yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kaşık ucu toz kakule
50 gr. kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi

Malzemelerden hamur yapılır. Hamur yarım santim kalınlığında yağlı kağıdın üzerinde açılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkınca baklava şeklinde kesilir.


Baharatlı Kurabiye

Jale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc9427
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
2,364 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta, 250 g margarin, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3,5 su bardağı elenmiş un, 1 poşet hamur kabartma Tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp 20 dk. dinlendirin. 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Yumurta sarısı sürüp 175°C ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.


ML® Kekikli Kurabiye için tıklayın







Baharatlı Kurabiye Tarifleri Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri



(14 adet Baharatlı Kurabiye 248,271 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort