|
Baharatlı Kruton |
|
bostan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc55254
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
7,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bayat ekmek
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı su
Küp şeklinde doğranan ekmekler, sarımsak haricindeki diğer baharatlarla karıştırılıp harmanlanır.
Tahta havanda dövülmüş olan sarımsak suyla karıştırılıp, harmanlanan ekmeklerin içine eklenir.
160 C'lik fırında ara sıra karıştırılarak kızartılır.
|
Baharatlı Kruton |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120708
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2016
2,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. bayat ekmek
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Ekmekler küp küp doğranır.
Bir kaseye yağ alınır, döğülmüş sarımsak ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan karışım ekmeklerin üzerine ilave edilerek iyice yedirilir.
Ekmekler teflon tavada kızartılır.
Çorba ve salatalarda sıcak olarak servis yapılır.
|
Baharatlı Kruton |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106680
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
1,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane tam buğday ekmeği (bayat)
Yarımşar su bardağı zeytinyağı ve fındık yağı
1 baş sarımsak
1er tatlı kaşığı pul biber, karabiber, nane veya dilediğiniz herhangi bir baharat çeşitleriyle de yapabilirsiniz
Sarımsağı ezin üzerine baharatları ve yağı döküp karıştırın. Ekmekleri küp küp doğrayıp bir tepsiye yayın. Hazırladığımız sosu iyice ekmeklerle harmanlayın. 180 derecelik fırında iyice kuruyana kadar kızartın.
Not: Genellikle bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılabilir.
|
Baharatlı Kruton |
|
Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc152091
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2020
416 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim ekmek
4 kaşık sıvı yağ
2 diş sarımsak
Kekik
Fesleğen
Pul biber
Ekmeklerinizi küp küp dilimleyin.
Sarımsakları ezdikten sonra, sıvı yağ, kekik, fesleğen ve pul biberle karıştırın.
Ekmekleri sarımsaklı karışımla harmanlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıp kuruyana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra ağzını sıkıca kapattığınız cam kavanozda saklayabilirsiniz.
|
|