| 
 
| 
 
 
 | 
 
Baharatlı Kömbe | 
 
  | 
Tosca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2011 
Mesajlar: 37 Şehir: Roma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70803 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2011 
2,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gram margarin
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1,5 bardak pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1'er çay kaşığı tarçın, karanfil, muskat, vanilya,
 
Mahlep, yenibahar, zencefil
 
Aldığı kadar un
 
 
Derin bir kabın içine margarini ve sıvı yağını koyun. Üzerine şekeri, baharatları kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştırın. Son olarak dövülmüş baharatları da içine koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. Kömbe kalıbınıza susam serpin hamurdan bir parça koyup bastırın. Ters çevirip sıralayın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına koyup çayın yanında ikram edin.
 
 
Not: Yaklaşık 1 hafta tazeliğini korur.
 
 
 ML® Papalak Kömbesi için tıklayın
 
  
 | 
 
Baharatlı Kömbe | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160369 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2021 
354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg un
 
250 gram tereyağı
 
100 gram eritilmiş margarin
 
1 su bardağı süt
 
2,5 su bardağı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
 
2 çorba kaşığı susam
 
1'er çay kaşığı mahlep, tarçın, karanfil ve hint cevizi (muskat)
 
 
Un, tereyağı, margarin, süt ve pudra şekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı, susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hint cevizini ekleyin. Hepsini yoğurun. Helva hamuru gibi pütürlü bir hamur elde edin. Hamurdan elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kömbe kalıbına yerleştirin. Sonra masaya hızla vurarak kalıptan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Baharatlı Kömbe Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |