| 
 
 
 | 
Baharatlı Ekmek | 
  | 
canay kurt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2009 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44759 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2009 
2,975 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 gram taze maya
 
6 bardak soğuk su
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı öğütülmüş dereotu tohumu
 
1 çay kaşığı sarımsak tozu
 
2 bardak kepek unu
 
13-14 bardak sade un
 
 
Mayayı bir kabın içinde ufalayın ve suda eritin. Tüm baharatları ekleyin. Yavaş yavaş unu ve kepek ununu ekleyin. Sıkı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda sıcaklığında dört saat kabarmaya bırakın. Hamuru unlu bir yüzeyde açın. İkiye bölüp her parçayı dikdörtgen biçimine getirin. Hamurları rulo haline getirip kıvırarak iki ucunu birleştirin. Halkaları birleşim yerleri aşağı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerlerini örtüp iki saat kabarmalarını bekleyin. Keskin bir bıçakla küçük çizgiler çekin. 275 derece fırının alt kısmına koyun. On dakika pişirip hemen soğuk sudan geçirin. Fırını söndürüp ekmeklerin kalan sıcaklıkta 25 dakika pişmesini sağlayın.
  
 | 
Baharatlı Ekmekmekçiler | 
  | 
Ceylani 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 04.07.2011 
Mesajlar: 16
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65399 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011 
2,429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Çörekotu
 
Susam
 
Kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Margarini eritin ve soğuttuktan sonra diğer malzemeleri ekleyin. Ne sert, ne de yumuşak, normal kıvamda bir hamur yapın. Mandalina büyüklüğünde koparın, istediğiniz şekli verip tepsiye dizin. Yumurta sarısını sürün ve 170 derece fırında pişirin.
  
 | 
Baharatlı Ekmek | 
  | 
Belma81 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46938 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010 
2,426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Un (4 bardak)
 
Su (2 bardak)
 
Maya (20 gram)
 
Zeytinyağı (1/3 su bardağı)
 
Fesleğen (3 dal)
 
Taze Kekik (3 dal)
 
Biberiye (3 dal)
 
Kuru domates (50 gram)
 
Tuz (1 kahve kaşığı)
 
Tozşeker (1 çorba kaşığı)
 
Deniz tuzu (1 çorba kaşığı)
 
 
4 bardak unu oval kaba koyun. Üzerine 1/3 su bardağı zeytinyağı, 2 bardak su ilave edin. 1 kahve kaşığı tuz atın.
 
Önceden hazırlamış olduğunuz 3'er dal taze kekik, fesleğen ve biberiyeyi ince ince. doğrayıp hazırlamış olduğunuz karışıma ekleyin. Önceden hazırladığınız 50 gram kurutulmuş domatesi ince ince doğrayarak bu karışıma ilave edin. 1 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip, bu karışımı yaklaşık 2-3 dakika yoğurun.
 
Boş bir bardağın içerisine 20 gram mayayı koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı su ilave edip, mayayı hafifçe yumuşatıncaya kadar hızlıca karıştırın. Yumuşattığınız mayayı hazırlamış olduğunuz hamura ilave edip, 6-8 dakika yoğurun. Bu sürenin sonunda karışımın bulunduğu oval kabın üzerine bir tülbent örtün. 15 dakika beklemeye alın.
 
Kek kalıbını fırça yardımı ile yağlayın. 15 dakika bekletmiş olduğunuz mayalı hamuru kek kalıbına boşaltın, üzerine fırça yardımı ile yağ sürün. 1 çorba kaşığı deniz tuzu serpip 1, 5 saat dinlendirin.
 
Dinlendirdiğiniz ekmeği önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık 35 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından alın, servise hazır hale getirin.
 
 
 ML® Çiçek Ekmek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |