| 
 
| 
 
 
 | 
 
Baharatlı Çıtır Tavuk | 
 
  | 
erzak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41909 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009 
2,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 ADET TAVUK KALÇA (BUT KISMI)
 
1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ
 
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
 
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
 
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
 
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
 
1 KASE UN
 
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
 
GARNİTÜR OLARAK:
 
250 GR. BROKOLİ
 
2 ORTA BOY HAVUÇ
 
250 GR.TAZE FASULYE
 
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
 
1/2 LİMON SUYU
 
4-5 DİŞ SARIMSAK
 
 
Tavuk kalçalarının arkalı önlü iki yüzeyine de bıçakla derin kesikler yapalım. (Kızartma esnasında iç kısmı iyi pişebilsin diye) Bir kapta baharatları ve tuzu karıştıralım. Karışımı etlere arkalı ve önlü bolca serpelim. Sonra arkalı önlü una bulayarak unun fazlasını çırpalım. Bir tavada yağı kızdıralım. Etleri arkalı önlü hafif ateşte nar gibi renk alana dek kızartalım. Kızaran etleri garnitür sebzelerle servis yapalım.
 
Garnitür için: Brokoli, havuç ve taze fasulyeyi haşlayalım. Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve limon suyunu ilave edip karıştıralım ve haşlanmış sebzelerin üzerine gezdirelim.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |