| 
 
 
 | 
Baharatlı Balık | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5816 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006 
3,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet)
 
3 adet soğan (orta boy)
 
2.5 fincan zeytinyağı
 
½ bardak limon suyu
 
1 demet maydanoz
 
5 diş sarımsak
 
1 su bardağı tahin
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yeni bahar
 
Tarçın
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika
 
kadar oda sıcaklığında bekletin. Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip
 
160-180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra balıkların
 
derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın.
 
Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın). İnce doğranmış
 
maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam
 
edin.Kavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz, karabiber,
 
bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin. Karışımı bir kaba alıp balık
 
etini ilave edin ve iyice karıştırın. Düz tabaklara balık şekli vererek
 
yerleştirin.
 
Soğuk servis yapılır.
  
 | 
Baharatlı Balık | 
  | 
merve x 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70453 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011 
2,615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 Gr. Beyaz Ekmek
 
4 Parça Fileto Balık
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ekmeğin kabuğunu ayırın sonra ister ekmeği buzlukta dondurduktan sonra rendeleyerek yada mikser kullanarak ufalanmış ekmek kabuğu elde edin.Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince kıyın.Ekmeği,maydanozu ve dereotunu karış-tırp üzerine tuz ve karabiber ekleyin.Balıkları ızgarada pişirdikten sonra balık filetonun üst yüzüne hardal sürüp,ekmekli karışımı hardalın üstüne dökün.Yüksek ısılı bir fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |