3 çorba kaşığı tarhana
8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1/2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Tarhanayı su içinde iyice ezin. Daha sonra ocağa koyup karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz ve pirinci ilave ederek 20 dakika daha pişirin. Mercimek, salça ve yağı katın. Mercimekler pişince ocaktan alın. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc17046
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007
2,195 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme :
1 kahve fincanı ayıklanmış kırmızı mercimek
1 kahve fincanı ayıklanmış pirinç
3 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı margarin
Maydanoz, tuz
8 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı salça veya 1 iri domates
Yapılışı :
Tarhana su ile ezilir. 10 dakika pişirilir. Tuz ve yıkanmış pirinç konur. 20 dakika sonra yıkanmış mercimek, salça ve yağ katılır. Mercimekler pişince ateşten alınır, servis kâsesine boşaltılır. Üzeri ince kıyılmış bol maydanoz ile süslenir.