|
|
BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13004
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1+1/2 kilo kuşkonmaz,
1/2 demet maydanoz,
1 avuç frenk maydanozu,
1 arpacık soğanı,
1 çorba kaşığı kapari,
zeytinyağında konserve edilmiş 2 küçük enginar,
1 kornişon (küçük hıyar turşusu),
3 yumurta,
yeteri kadar sirke ve zeytinyağı,
1 limon,
1 kaşık hardal,
1 tutam karabiber,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Arpacık soğanını rendelemeli. Bunun üstüne kıyılmış maydanozu, frenk maydanozunu, kapariyi, enginarı ve kornişonu katmalı. Hepsini iyice karıştırmalı. Beri yanda iki yumurtayı katı olacak biçimde pişirdikten sonra sarılarını tel süzgeçten geçirmeli. Bu pişmiş yumurta sarılarına çiğ bir yumurtanın sarısını katmalı Buna yeteri kadar sirke, zeytinyağı ve yarım limonun suyunu kattıktan sonra tuzunu ve biberini serpmeli. Çabuk çabuk karıştırırken kıyılmış ve rendelenmiş sebzeyi katmalı.
Salça iyice karışıp yarı koyu bir duruma geldikten sonra (gerekirse biraz daha zeytinyağıyle sirke konabilir) haşlanmış kuşkonmazlarla birlikte servis yapmalı
|
Bahar Soslu Kuşkonmaz |
|
aypar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc147496
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2019
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
300 g kuşkonmaz
4 arpacık soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
3-5 dal Frenk maydanozu
1 yemek kaşığı kapari
2 küçük boy enginar
1 kornişon turşu
3 yumurta
1 tatlı kaşığı kadar sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 kaşık hardal
Karabiber
Tuz
Geniş bir tencerede kuşkonmazları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın. Rendelediğiniz arpacık soğan, ince kıydığınız maydanoz, kapari, küp doğradığınız enginarlar ve kornişon turşuyu geniş bir kasede karıştırın. Yumurtalardan ikisini haşlayarak sarılarını küçük bir kaseye ayırın. Çiğ yumurtanın sarısını haşlanmış yumurta sarılarına ilave ederek karıştırdıktan sonra sirke, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve baharatları ekleyip çırpın. karışımı sebzelere ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Haşladığınız kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerine sebzeli harçtan ilave edip sos gezdirin. Soğuk servis yapın.
|
|
BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ Tarifleri Reyhan Tarifleri
|
|