Kısa URL: https://ml.md/lc72233
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2012
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
1 miktar akdeniz yeşilliği
1 çorba kaşığı badem
1 adet portakal
1 adet domates
2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı balzemik sirke
Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Çok az zeytinyağında kavurun. Servis tabağına Akdeniz yeşilliklerini alın. Üzerine dilimlenmis domates ve portakalla birlikte bademleri de koyun. Balzamik sirke ve zeytinyağını gezdirin. En son peynir ilavesi ile servis yapın. Bu salataya seftali ve ay çekirdeği de çok yakışır.
7-8 dal taze soğan
1 marul
Yarım su bardağı taze kekik
1 yeşil biber
Yarım demet dereotu
Yarım demet hindiba
Yarım demet radika
Yarım demek mascolin salata
Yarım demet maydanoz
Yarım demet lolorosso
Yarım demet fesleğen
10-12 dal kuzu kulağı
1 kırmızı turp
Üzeri için
2-3 dilim hellim peyniri
Sosu için
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Karabiber
Yıkayıp süzdüğünüz yeşillikleri irice doğrayın. Turpu ince halka formunda doğrayın. Tüm malzemeyi sosuyla birlikte iyice harmanlayın. Kızarttığınız hellim peynirini ilave ederek servis yapın.