| 
 
 
 | 
Bahar Omleti | 
  | 
Su Nehri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119379 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2016 
1,765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık tereyağı
 
4 dal yeşil soğan
 
0,5 demet maydanoz
 
4 yumurta
 
1 çay bardağı bezelye (konserve)
 
1 bardak un
 
Bir tutam kabartma tozu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 kase küçük doğranmış sosis
 
Üzeri için:
 
2 bardak yoğurt
 
4 kaşık mayonez
 
1 kaşık tereyağı
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
 
Yumurtaları un ile çırpın. İnce kıyılmış maydanoz ve soğanları, baharat, sosis, bezelyeleri ve tuzu ekleyerek karıştırın. Tereyağını tavada eritin karışımı tavaya dökerek iki yüzünü de kızartın. Pişen omleti küçük karelere bölüp srvis tabağına alın. Üzerine mayonezli yoğurdu, biberli tereyağını gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bahar Omleti | 
  | 
Meryoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.03.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Nallıhan-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96885 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2014 
1,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
Yarım demet dereotu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı acı pul biber
 
4 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle patatesleri soyup küp küp doğrayın. Daha sonra sıvı yağda kızartın ve bir kaba alın. Üzerine sıcakken kırmızı pul biber döküp bekleyin. Tavada soğanları tereyağında 5 dakika kadar sote edip üzerine patatesleri, sonra da çırpılmış yumurtaları ve kıyılmış dereotunu döküp, omlet gibi kapağını kapatıp pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Bahar Omleti | 
  | 
allı turnam 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.12.2011 
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71262 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2011 
1,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
Biraz tuz karabiber ve sıvı yağ
 
6 adet yeşil biber
 
3 adet soğan
 
2 adet domates
 
1/2 demet maydanoz
 
 
Soğanları doğrayıp sıvıyağda küçük doğranmış yeşil biberlerle kavuralım. Sebzeler yumuşadığında tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ekleyelim. 2 dakika kavurup maydanozu, tuzu ve karabiberini koyalım. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpalım. Sarısı ile akı iyice karıştığında 1 fiske tuz ekleyim. Yumurtayı tavaya dökelim. Ve tavanın kapağım örtelim. Yumurta hafifçe katılaşana dek piştiğinde omleti ters çevirip servis tabağına alalım.
  
 | 
Bahar omleti | 
  | 
merhamet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23113 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008 
2,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kg patates
 
3 Adet yumurta
 
3-4 Adet ince yeşil biber
 
10-12 Adet yeşil zeytin
 
1 Adet domates
 
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1  Yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri ufak küpler halinde doğrayıp tereyağında kızartın. Domates, biber ve yeşil zeytinleri ufak doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Geniş bir tavaya kızarmış patatesleri yayın. Üzerine doğradığınız domates, biber, yeşil zeytin ve maydanozu ilave edin. Yumurtaları çırparak ekleyip omletin alt kısmı katılaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Alt kısmı kızarınca düz bir tepsi yardımıyla omleti ters çevirin. Üzerine kaşar peyniri rendesi yayın. Diğer tarafını da 4-5 dakika kızartıp sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |