|
|
Baget Ekmekler |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121495
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2016
1,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ekmek Hamuru için:
5 Su Bardağı Un (500g)
1 Paket Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
1 ½ Su Bardağı Su (300ml)
3 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri için (isteğe göre):
1-2 Yemek Sızma Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
Bir karıştırma kabına, unun ve suyun 2/3ünü ve Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayasını aktarın.
Karıştırarak elde ettiğiniz cıvık hamurun üzerini örtüp, mayalanması için, oda sıcaklığında 20-25 dakika bekletin.
Katı kıvamda bir hamur elde etmek için, mayalanan hamura kalan unu ve tuzu ilave edin. Kıvamı kontrol ederek su ekleyin.
8-10 dakika, çalışma unu serpilmiş tezgahta, hamur kesici yardımıyla kesip üst üste koyarak bu sert hamuru iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, tekrar mayalanması için oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
Mayalanan hamura dirsek veya yumruk ile bastırıp hafifletin ve tekrar kısaca yoğurup, üzerini örtün. Bir kez daha mayalanması için oda sıcaklığında 40-45 dakika bekletin.
Bir kez daha mayalanmış hamuru tekrar hafifletip, kısaca yoğurun, 2 parçaya ayırıp, ince uzun silindir şeklini verin.
Fırınınızı önceden 240°C ayarlayıp, ısıtın.
Pişirme kağıdı serili tepsiye aralarında mesafe bırakarak yan yana dizip,son kez mayalanması için 1 saat bekletin.
Son kez mayalanmış ekmek hamurlarının üzerine bir bıçak yardımı ile çapraz çizikler atın.
Fırça yardımı ile hafif yağlayıp deniz tuzu serpiştirin.
Önceden 240°C ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin.
Fırından alınca fırın ızgara teli üzerinde tekrar zeytinyağı sürüp, soğumaya bırakın.
Tırtıklı ekmek bıçağı ile keserek servis edin.
Not: Unu eleyerek aktarırsanız, hem unu kontrol etmiş hem de daha pofuduk dokuda bir ekmek elde etmiş olursunuz.
|
Baget Ekmek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173682
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
20-21 g Pakmaya Yaş Maya
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık süt
500 g buğday unu (5 su bardağı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pakmaya Yaş Maya’yı, şekeri, ılık suyu bir kasede karıştırın. Köpürmesi için 15 dakika bekleyin.
Bekleme süreci bittikten sonra ılık sütü, tuzu ilave edip hafifçe karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında mayalanması için 1 saat bekletin.
Mayalanma süreci bittikten sonra tekrar yoğurun ve hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde baget şeklinde form verin. Unlanmış, zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bu şekilde 20 dakika daha mayalanması için bekleyin.
Mayalanma süreci bittikten sonra keskin bir bıçak yardımı ile üzerinde kesikler oluşturun.
En son ekmek hamurların üzerlerine su püskürterek nemli kalmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
|
|
Baget Ekmekler Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|