Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Baget Ekmek (3 adet - 11,894 defa bakıldı)

Baget Ekmek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Baget Ekmek

bamya çiçeği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.07.2018
Mesajlar: 22
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc135408
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2018
1,015 defa indirildi / yazdırıldı




350 g beyaz ekmek unu
50 g kepekli un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Unları, mayayı, şekeri, yağı ve tuzu karıştırın.
Karışımı hafif yağlı bir yüzey üzerinde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
Hamuru yağlı streç filmle kaplayın, 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar dinlendirin.
Hamuru uzun bir baget biçiminde yuvarlayın, daha sonra 2 daha kısa bagetler oluşturmak için çapraz bir şekilde yarım kesiniz.
Bagetleri yağlanmış bir pişirme tepsisine aktarın, ardından yağlanmış streç filmiyle örtün ve 1 saat ya da boyut olarak ikiye katlanana kadar kanıtlayın.
Fırını 220 ° C'ye ısıtın.
Bagetleri biraz un ile toz haline getirin ve keskin bir bıçakla üst kısımda birkaç çapraz çizgi yapın. Tepsiyi fırının üst rafına aktarın.
25 dakika veya bagetler kızarana kadar pişirin. Tel rafa aktarın ve servis yapmadan önce soğumaya bırakın.



Baget Ekmeği

olgu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc136240
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2018
776 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.rational-online.com

650 g buğday unu
50 g çavdar unu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı bal
1/2 küp maya
350 ml sıcak su

Buğday unuyla çavdar ununu karıştırıp büyük bir kaseye eleyin. Ortasına bir çukur açın ve bütün kenarına tuz serpin. Mayayı yumurta çırpacağıyla sıcak suyla çırpıp çukura dökün.
Yaklaşık 20 dakika kabarmasını bekleyin, sonra mikserle yoğurun.
Tezgâh üzerinde elle bir daha iyice yoğurun ve yaklaşık 1 saat, sıcak bir yerde kabarmaya bırakın. Hamuru tekrar 5 dakika yoğurup ikiye bölün. Her iki yarısını oval şeklinde (yaklaşık 30 x 50 cm) yuvarlayın ve uzunlamasına kenarlarını ortaya doğru kıvırın.
Hamuru uzunlamasına tekrar birleştirip bagetlerin ek yerlerini iyice birbirine yapıştırın.
Ekmekleri fırınlama tepsisine koyup tekrar bir saat daha şişmesini bekleyin. Keskin bir bıçakla diyagonal olarak yaklaşık 5 mm derinliğinde çizin ve üzerine arzuya göre baharlı tohumlar serpin.
SelfCookingCenter® ünitesinde "Fırınlama", "Ekmek/sandviç" ayarında yaklaşık 25 dakika pişirin.



Baget Ekmek

koçak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.03.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc151497
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2020
420 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 paket instant maya
2 yemek kaşığı bal
1.5 su bardağı ılık su
500 g un
3 yemek kaşığı zeytinyağı + yağlamak için ilave bir miktar zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz

Maya ve balı bir kasede yarım bardak ılık su ile karıştırın ve karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın. Derin bir yoğurma kabında kalan bir bardak ılık su, un, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Mayalı karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamuru hacmi iki katına çıkıncaya kadar 40 dakika mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya bölüp parçaları uzun rulolar olarak şekillendirin. İki fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın, hamur rulolarını aralıklı olarak tepsilere yerleştirin. Ruloların üzerine keskin bir bıçakla kesikler yapın ve üzeri örtülü şekilde 25 dakika daha mayalanmaya bırakın. Mayalanan ruloların üzerine su sıkıp önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-18 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.







Baget Ekmek Tarifleri Kaygana Tarifleri



(3 adet Baget Ekmek 11,894 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort