|
|
Baduç Aşı |
|
Zehra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc6019
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006
2,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı enine ince doğranmış taze fasulye
3 adet domates
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı et suyu veya 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağını bırakın, ince doğranmış soğanları hafifçe kavurun, sararınca salça, kavrulmuş kıyma, ince doğranmış yeşil biber, küp doğranmış domatesi katın, kaşıkla çevirin. Et suyu ilave edin. Kaynayınca suyun içine mercimek, bulgur, fasulye, tuz ekleyerek pişinceye kadar kaynatın. Sebze çorbası kıvamında olması gerekir. Üstüne kızdırılmış tereyağına katılan reyhan, kırmızı toz biber gezdirerek servise sunun.
|
Badus Aşı |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc4178
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
2,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 su bardagi yesil mercimek,
½ su bardagi bulgur,
1 adet soğan,
1 adet patates,
10-12 adet taze fasulye,
3 adet domates,
1 yemek kasigi salça,
1 adet etsuyu tablet,
1 yemek kasigi tuzot,
3 yemek kasigi tereyağ
YAPILIŞ TARİFİ
Fasulyeyi ayiklayip ince kiyin.patatese çenterek dograyin. Sogani ince kiyin. Mercimegi aksamdan islatip süzün. Domatesi rendeleyin. Bir yemek kasigi yagda soğani az kavurun. Domates ve salçayi ilave edin. 6 su bardagi su ekleyip bulgur, mercimek, fasulye, patates ve tablet et suyunu ekleyip arasira karistirarak pismeye birakin. Indirmeden tuzotu ekleyin. Tereyağıi kizdirip nane ile birlikte çorbanin üzerine gezdirin
|
|
Badus Aşı Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|