| 
 
 
 | 
Bademli Tart | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5287 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
2,677 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
100 gr tuzsuz badem ( 3/4 su bardağı)
 
1 tepeleme su bardağı pudraşeker
 
3 su bardağı un
 
135 gr tereyağı veya margarin
 
2 yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı vanilya
 
1/2 limon kabuğu rendesi
 
 
YAPILIŞI
 
Bademleri kaynar suya atarak kabuklarını çıkartın. Makineden geçirin ve fırın tepsisine yayın. Üzerine biraz pudraşeker serperek fırında biraz pembeleştirin.
 
Bir kaseye 100 gr pudraşekerle unu eleyin; yağı katıp hamur keseceği veya çatalla ezerek karıştırın. 2 yumurta sarısı, limon kabuğu, tuz, vanilya ve ılık hale gelen bademleri koyup 2 dk hafifçe yoğurun. Hamurun 1/4 ünü ayırın; kalan hamuru, içi yağlanmış bir tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Artan hamura, su ekleyerek yumuşatın; sonra da kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Kalan pudaşekerini üzerine eleyin orta ıssılı fırında 35 dk pişirin.
  
 | 
Bademli Tart | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9074 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006 
2,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı un
 
200 gr çekilmiş badem
 
1 su bardağı toz şeker 
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı portakal suyu
 
 
Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün. Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin. Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin. Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin.
  
 | 
Bademli Tart | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64086 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Hamuru için:
 
Yarım paket tereyağ
 
2 yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
aldığı kadar un
 
İçi için:
 
2 su bardağı süt
 
3 yumurta akı
 
1 kahve fincanı irmik
 
Yarım su bardağı şeker
 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
200 gram çiğ badem
 
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
 
İrmikle sütü kaynatıp koyulaştırın ve soğutun. Yumurta aklarını köpürtüp, şekeri ilave edin ve tekrar çırpın. Tarçını da içine katarak karıştırın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın. Hamuru için diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
 
Tart kalıbını yağlayıp dibine un serpin. Hamuru açıp kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yayın.
 
İrmikli karışımı üzerine yayın. Kabukları soyulmuş ve ikiye bölünmüş badamleri karışımın üstüne tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin. Tartın üzerine kalan bademleri bir kat daha döşeyip üzerine bal ya da kayısı reçeli sürüp servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine purda şekeri serpip soğuk şekilde sunabilirsiniz.
  
 | 
Bademli Tart | 
  | 
Andıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2011 
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74183 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2012 
2,288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
100 gram tereyağı
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı vanilya
 
İçi için:
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı fındık
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
Üzeri için:
 
4 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
Toz antepfıstığı
 
Çiğ badem
 
 
Öncelikle un, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve vanilya ile yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra yağlanmış küçük tart kalıplarının içlerine bastırarak hamuru döşeyin. Diğer tarafta içi için yumurta ve pudra şekerini çırpın. Üzerine çekilmiş fındık ve bademi ekleyip karıştırın. Bu karışımı kalıptaki hamurun içine dökün. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine reçeli sürüp fıstık ve bademlerle süsleyin.
  
 | 
Bademli Tart | 
  | 
dağ çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81523 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012 
2,298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4 çorba kaşığı (60 gr.) margarin
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
3.5 su bardağı un
 
İç malzeme için:
 
2 su bardağı süt
 
3 yumurta akı
 
1 kahve fincanı irmik
 
1/2 su bardağı şeker
 
1/2 tatlı kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
200 gr. çiğ badem
 
3 çorba kaşığı kayısı reçeli veya bal
 
 
İrmikle sütü kaynatıp koyulaştırın ve soğutun. Yumurta aklarını köpürtüp şekeri ekleyin ve çırpın. Tarçını karışıma ilave edip karıştırın. Bu karışımı irmik ile karıştırın. Tart hamuru için oda sıcaklığındaki margarini mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın. Hamuru için gerekli diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Tart kalıbını margarin ile yağlayıp un serpin. Hamuru açıp kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yayın. İrmikli karışımı ilave edin. Kabukları soyulmuş ve ikiye bölünmüş bademler ile karışımın üstünü tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan tartın üzerine bir kat kalan bademleri döşeyip üzerine kayısı reçeli veya bal sürün.
  
 | 
Bademli Tart | 
  | 
nurol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93743 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2013 
1,855 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3,5 su bardağı un
 
150 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
İçi için:
 
100 gram badem
 
3 adet elma
 
3 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı toz jöle
 
 
 
Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şekeri ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurun, elmaların rengi dönünce ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru unlanmış tezgâhta açıp kek kalıbına yerleştirin. Elmalı harcı da içine doldurun. Bademleri üzerine dizin ve 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp tartın üzerini kaplayın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |