Kısa URL: https://ml.md/lc57624
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2010
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı toz badem
1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Pirincin üzerine 1,5 su bardağı kadar su konur, kısık ateşte suyu tamamen çekene kadar pişirilir. Soğuk süt, haşlanmış pirinç ve diğer malzemeler br tencereye konur. İyice karıştırdıktan sonra orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Kaselere taksim edilir. Soğuyunca ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc78491
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2012
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz badem
1 poşet toz kremşanti
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
File badem, tarçın
1 litre sütten 1 su bardağı sütü ayırın. Diğer sütü tencerenin içine alın. Şekeri ekleyip şeker eriyene kadar pişirin. Pirinci haşlayıp süte katın. Vanilya, pirinç unu, nişasta ve toz bademi ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen sütlacı soğumaya bırakın. Geniş bir kâsede, ayırmış olduğunuz süt ile toz kremşantiyi çırpma teli ile iyice çırpın. Sütlaç soğuyunca çırpmış olduğunuz kremşantiyi ekleyip karıştırın. Sütlacı kâselere doldurup file badem ve tarçın ile süsleyin.