| 
 
| 
 
 
 | 
 
BADEMLİ SİMİT | 
 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12274 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007 
2,807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gram un
 
50 gram  tereyağı
 
100 gram badem içi
 
100 gram toz şekeri
 
2 yumurta
 
1 kahve fincanı süt
 
bir tutam tuz
 
 
Badem içlerinin zar gibi ince kabuklarını soyup ortalarından kesin.  Sonra her parçayı uzunlamasına inca ince doğrayın ve bir kenara bırakın.
 
Porselen  bir kâsenin içine  yumurtaların sarılarıyle bir yumurtanın beyazını, toz şekerini koyup bunları bir süre çırpın.
 
Sonra ufak parçalara doğranmış olan tereyağını katarak tahta kaşıkla karışımı birbirine İyice yedirinceye kadar güzelce çırpın. Unu içinden bir kaşık kadarını bir kenara ayırdıktan sonra elekten geçirerek azar azar bu karışıma katın. Karıştırmaya ara vermeden önce bir tutam tuz. sonra bir fincan ılık süt katın. Koyuca bir ha. mur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
 
Hamur, kıvamını bulunca bunu kâseden alarak yuvarlayın ve yağlı kâğıda sarıp bir kenarda yarım saat kadar dinlendirin. Sonra dinlenmiş olan hamuru merdaneyle bir santim kalınlığında açın ve açtığınız hamuru mendil katlar gibi dörde katlayın. Bu işlemi dört defa tekrarlayın. Sonra tekrar merdaneyle bir santim kalınlığında açın.
 
Sekiz santim çapındaki bir kurabiye kalıbıyla hamurun her tarafına bastırarak yuvarlaklar çıkartın. Sonra çapı daha küçük olan başka bir kalıp alın ve çıkartılmış olan yuvarlak hamurların üzerlerine bastırarak simitler çıkartın. Bir kenarda biriken yuvarlakları birleştiriri/ hafifçe yo-ğurup aynı işlemleri yaparak bunları da simit durumuna getirin. Bir yumurtayı hafifçe çırpıp bir fırçayla halka biçimindeki hamu-!arın üze-lerine sürün. Bir kenarda duran doğranmış bademleri üzerlerine serperek önceden yağlanıp unlanmış olan fırın tepsisine dizin. Tepsiyi 185 derece ısıdaki fırına sürün. Simitleri 20 dakika kadar pişirdikten  sonra  fırından çıkartın.
 
 
 ML® Simit Dolması için tıklayın
 
  
 | 
 
BADEMLİ SİMİT | 
 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74389 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012 
1,990 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 kahve fincanı süt
 
200 gram tozşeker
 
500 gram un
 
1 tutam tuz
 
100 gram margarin
 
Üzerine serpmek için:Ç
 
Yeterince kıyılmış badem
 
 
Yumurtaların bir tanesinin beyazını ayırıp, geri kalan yumurtaları tozşeker ile birlikte 10 dakika çırpalım.
 
İçine ufak ufak doğradığımız margarini ilave edip, iyice çırpalım.
 
Daha sonra tuzu, sütü ve unu da katıp, iyice yoğuralım.
 
Hazırladığımız hamuru, 1 cm. kalınlığında kare şeklinde açıp, mendil gibi katlayalım.
 
Bu işlemi, 5 dakika aralarla 4 sefer tekrarlayalım.
 
En sonunda 1 cm. kalınlığında açıp, kalıplarla halka şeklinde hazırladıktan sonra, yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
 
Üzerine çırptığımız yumurta akını sürüp, kıydığımız bademleri serpiştirdikten sonra, orta ısılı fırında renk alıncaya kadar pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BADEMLİ SİMİT Tarifleri Açma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |