|
Bademli Revani |
|
yeniay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2012
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84909
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2012
3,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
3 çorba kaşığı yoğurt
4 yumurta
1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Yoğurma kabının içinde un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice çırpın güzel bir hamur elde edin. Son alarak üzerine koymak için badem ayırıp kalanını kıyın ve hamurun içine ekleyip hemen karıştırın. Dikdörtgen şekiller kalıba döküp üzerine kalan bademleri dizip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak şerbetini dökün ve soğumaya bırakın. Dilimleyip servis tabaklarına aktarın.
|
BADEMLİ REVANİ |
|
eylem09
Aşçı
Kayıt: 18.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44690
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009
2,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 tane yumurta
1 bardak pudra şekeri
1 ufak paket vanilya
100 gram badem içi
4 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı pirinç unu
2 bardak sıcak su
4 bardak toz şeker
4 bardak su.
Bir kaba, yumurtalar akı ile beraber kırılır, içerisine pudra şekeri, vanilya konur ve ılık bir yerde telle çırpılır. Boza kıvamına gelince, içerisine pirinç unu, irmik serpilir. Yavaş yavaş karıştırılır. Bir tepsinin içi yağlanır (margarin yağı olabilir.) Kabukları ayıklanmış ve ufalanmış bademler tepsinin içine serpilir. Yapılan revani boşaltılır. Orta derecede fırında 45 dakika pişirilir. Revaniyi fırından çıkarınca üzerine iki bardak sıcak su dökülür. Tekrar fırına konulur. 5-6 dakika sonra çıkarılır. Daha evvelden hazırlamış olduğunuz şekerli sıcak şurup bir kepçe ile revaninin her yerine, yedire yedire dökülür ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra porsiyon porsiyon kesilip servis edilir.
|
Bademli revani |
|
Tulu Koşar
Aşçı
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17879
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,279 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik Malzemesi
2.5 çorba kaşığı margarin
100 gr çekilmiş badem
4.5 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı un,
9 yumurta
3.5 kahve fincanı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker,
3.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süsleme için:
2 çorba kaşığı hindistancevizi
25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın. Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın. Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun.
Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın. Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın.
Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın.
|
Bademli Revani |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc74437
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 su bardagı toz seker
2 su bardagı irmik
2 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
1 su bardagı
3 su bardagı kıyılmış badem
3 su bardağı toz şeker
Su
Önce şerbeti hazırlayın. Toz şekeri suyla beraber 10 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin. Şimdi tatlının hamurun hazırlayın. Yumurtaları şekerle birlikte 5 dakika mikserle çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve bademleri ekleyin ve çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün. 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Soğumuş şerbeti üstüne gezdirip bademlerle süsleyip, en az 20 dakika bekletip servis yapın.
Fotoğraf "tıpatıp" tarafından gönderildi. 11.06.2019
|
Bademli Revani |
|
varyete
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc96790
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014
1,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 çay bardağı kıyılmış çiğ badem
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yumurta, badem ve şekeri çok iyi bir şekilde çırpın. Üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu, irmiği, limon kabuğunu, kabartma tozunu ve vanilyayı da içine ilave ederek yavaş yavaş çırpın. Bu karışımı yağlanmış kalıbın içine döküp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu kaynatıp soğutun ve fırından çıkan revaninin üzerine dökün. Dilimleyip servis yapın. İsterseniz üzerini krema ya da kaymakla süsleyip ikram edebilirsiniz.
|
|