Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıklar > Bademli Kılıç Filetosu (2 adet - 118,987 defa bakıldı)

Bademli Kılıç Filetosu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BADEMLİ KILIÇ FİLETOSU

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc81385
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012
1,909 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram badem
4 dilim kılıç balığı filetosu (150 şer gr.)
1/2 tatlı kaşığ tuz
1/2 limonun suyu
4 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı un
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağını
1 limonun suyu
4 dilim kabuğu tırtıllanıp lira gibi kesilmiş limon
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Kılıç dilimlerini küçük bir kapta tuzlayıp yarım limon suyunu ve sütü serpip alt ve üst ediniz, sonra hafifçe una bulayınız
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız, ve balıkları ilâve ediniz
Zaman zaman tavadaki yağlardan alıp üzerine dökerek 4 dakika alt ve üstünü kızartıp servis edeceğiniz tabağa balıkları diziniz ve tavadaki yağı dökünüz aynı tavaya tereyağını ilâve edip hafif kızartınız
Limon suyunu ilâve edip balıkların üzerine dökünüz
Limonları maydanoza batırıp her balığın üzerine birer dilim koyunuz.
Bademleri kaynar suya atıp 1 dakika kaynatınız. Hemen süzdürüp bir bezin içine koyup ovalayıp kabuklarını tamamen soyunuz.
Soyulan bademleri boyuna ince ince dilimleyiniz ve küçük bir tepsiyle fırına sürüp orta ateşte yakmadan sarartıp kurutunuz.
Tereyağını kızartıp bademleri 1 dakika tereyağında sote yapıp, eşit şekilde balıkların üzerine dökerek servis yapınız.


Bademli Kılıç Filetosu

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61791
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
2,380 defa indirildi / yazdırıldı




4 kılıç balığı dilimi (her biri 250 gr'lık)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulup iri dövülmüş)
2 limonun suyu

Balık dilimlerinin her yanını tuz ve pul kırmızıbiberle ovup bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada yağı kızdırıp bademleri katınız. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika, bademler hafif pembeleşene kadar kavurunuz.
Delikli kepçeyle bademleri bir tabağa çıkarıp bir kenara bırakınız. Balık dilimlerini tavaya koyup her yanlarını 3'er dakika, renkleri pembeleşene kadar kızartınız.
Balıkların üstüne bademleri serpip limon suyunu dökünüz. Kaynamağa başlayınca tavanın üstüne bir kapak kapatıp ağır ateşte 10 dakika, çatal batırıldığında balıklar kolayca dağılacak hale gelene kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına yerleştiriniz.
Sosunu ve bademleri üstüne gezdirip servis ediniz.






Bademli Kılıç Filetosu Tarifleri Balıklar



(2 adet Bademli Kılıç Filetosu 118,987 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort