| 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | sofra Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.10.2011
 Mesajlar: 44
 Şehir: Etimesgut
 | Kısa URL: https://ml.md/lc69236 Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
 1,889 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı badem
 6 adet hurma
 Yarım su bardağı kuruüzüm
 125 gram eritilmiş tereyağı
 Yarım su bardağı tozşeker
 3 adet yumurta
 1,5 tatlı kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 
 Bademleri kaynayan suda 5 dakika tutun. Süzüp kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Karıştırarak renkleri dönene dek kavurun. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. Üzümle birlikte bir kaba alıp, hafifçe unlayın. Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı çırpın. Üzerine kakao, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, üzüm ve hurmayı ekleyin. Bademden 2 çorba kaşığını kenara ayırıp kalanı harca ilave edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, üzerine katın ve harmanlayın. Kek karışımını yağlanmış baton bir kalıba aktarın. Üzerine ayırdığınız bademi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kontrol ederek (keke bir bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
 
 
   Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 25.10.2021
 
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | teo Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2009
 Mesajlar: 47
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc79719 Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2012
 1,969 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gram tereyağı
 100 gram file badem
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı kıyılmış fındık
 3 çorba kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 2,5 su bardağı un
 Üzeri için:
 2 su bardağı süt
 2 çorba kaşığı şeker
 3 çorba kaşığı pudra şekeri ve file badem
 
 Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, bademlerin bir kısmını, unu ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 su bardağı sütü ve fındığı ekleyip karıştırmaya devam edin. İstenirse içine bir limon suyu sıkılabilir çok ferah bir tadı oluyor. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin üzerine süt ile karıştırdığınız şekeri sos kıvamına getirin. Sıcak kekin üzerine dökün. Şerbetini çekince de file bademleri ve pudra şekeri üzerine serpin bence daha lezzetli olacaktır.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
 
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | vahdettin öz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.08.2014
 Mesajlar: 36
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100788 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
 1,731 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 1 çay bardağı çiğ badem
 1 çay bardağı file kıyılmış badem
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı şeker
 2 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 2 çay bardağı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı kakao
 
 Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Kıyılmış bademi istenirse portakalın kabuğunun rendesi ya da limon kabuğu rendesi de yakışıyor. Kuru malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sade olan kek harcını, yağlanmış ve un serpilmiş kalıplarının içine dökün. Kekin tam ortasına file bademleri dökün ve hiç karıştırmadan 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekleri servis tabağına aktarıp ikram edin.
 
 
  
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | bana Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.09.2014
 Mesajlar: 23
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103477 Gönderme Tarihi: 07.Arl.2014
 2,132 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 çay bardağı badem
 1 adet limon kabuğu rendesi
 2 çorba kaşığı kakao
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı karbonat
 3 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
 Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağı, sütü, limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip bu karışımın içine ekleyip karıştırın. Boza kıvamında bir karışım olmalı. Kek kalıplarını yağlayıp unlayın. İçlerine küp doğranmış bademleri paylaştırın ve kek harcını da üzerine boşaltın. Bir kısmını kakaoyla karıştırıp ortasına dökebilirsiniz ve 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekin biraz soğuması gerekmektedir. Sonra servis tabağına alın ve üzerini kayısı reçeli ve bademlerle süsleyip ikram edin.
 
 
   Fotoğraf "kısmetse" tarafından gönderildi. 20.10.2015
 
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | problem Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.06.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Bilecik
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117848 Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016
 1,237 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Meryem Özten
 
 4 adet yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 ½ su bardağı sıvı yağ
 ½ su bardağı eritilmiş tereyağı
 2 su bardağı un
 2 paket vanilya
 1 su bardağı kıyılmış badem
 1 paket kabartma tozu
 
 Yumurtaları hamur karıştırma kabına kırın. Toz şekeri ilave edip mikserle çırpın. Süt ve yağ ekleyip tekrar çırpın. Un, badem, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp 15 dakika kadar bekletin. Soğuyunca kalıbı ters çevirip düz servis tabağına çıkarın.
 
 
  
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | turp Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.03.2017
 Mesajlar: 35
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc124181 Gönderme Tarihi: 30.Mar.2017
 886 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.miele.com.tr
 
 6 Yumurta
 300 gr. Şeker
 200 gr. Un
 300 gr. Badem, çekilmiş
 150 gr. Tereyağı
 200 ml Süt
 1 Limon kabuğu rendesi
 Üstüne serpmek için:
 Pudra şekeri
 
 Yumurtaları ve şekeri karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş un ilave edin, çekilmiş badem, yumuşamış tereyağını, sütü ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve hamura karıştırın.
 Kelepçeli kalıbın içini hafifçe yağlayın ve fırın kağıdı yerleştirin. Hamuru kalıba yayın, üstünü düzeltin ve altın sarısı pişirin.
 Keki piştikten sonra kalıptan çıkartın ve üstüne pudra şekeri serpin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
 
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | tıfıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2010
 Mesajlar: 39
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128809 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
 1,074 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 3 yumurta
 3/4 su bardağı toz şeker
 3/4 su bardağı yoğurt
 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
 2 muz
 1/2 su bardağı kuru üzüm
 2.5 su bardağı pirinç unu
 1 paket kabartma tozu
 1 rendelenmiş limon kabuğu
 Üzeri için;
 1/2 su bardağı file badem
 
 Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırma işlemini sürdürün. Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın. Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün. Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin. Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168267 Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
 290 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Bademli karışım:
 1 çay bardağı un
 3 - 4 yemek kaşığı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 çay bardağı iri kırılmış badem
 50 g tereyağı
 Hamur:
 50 g tereyağı
 4 yumurta
 1,5 çay bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 tutam tuz
 1,5 su bardağı un
 3 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 çay bardağı iri kırılmış badem
 Üzeri için:
 2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Unu eleyip toz şeker, şekerli vanilin ve bademlerle karıştırın. Tereyağını eritip ocaktan alın, bademli karışımı ilave edin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
 Hamuru hazırlamak için 50 g tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta yumurtaları 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp birlikte eleyin. Karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. En son erimiş tereyağı ve bademleri ekleyip 1 dakika çırpın, kalıba yayın ve üzerini düzeltin. Üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz bademli karışımı yayın ve fırının orta katında pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
 Fırından çıkartıp soğutun. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168268 Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
 332 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 5 yumurta sarısı
 1 su bardağı toz şeker
 100 g eritilmiş tereyağı
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 2 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
 1,5 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 2 yumurta akı
 1 tutam tuz
 Bademli karışım:
 3 yumurta akı
 0,5 su bardağı toz şeker
 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
 1 su bardağı öğütülmüş badem
 3 yemek kaşığı süt
 Üzeri için:
 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
 2 yemek kaşığı süt
 1,5 çay bardağı yaprak badem
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
 
 Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Yumurta sarıları, toz şeker, tereyağı ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kakao, un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. 2 yumurta akı ve tuzu ayrı kaba alıp mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta aklarını hamura ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba döküp yayın.
 3 yumurta akını çırpma kabına alın ve kar haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine şeker ve acı badem aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Bu karışımı kalıbın içindeki hamurun üzerine dökün ve yayın.
 Kalan hamura 3 yemek kaşığı süt ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıptaki bademli karışımın üzerine yayın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Tereyağı ve sütü karıştırıp kekin üzerine sürün. Üzerine file bademleri serpin. Keki tekrar fırına alıp bademler hafif pembeleşinceye kadar 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177053 Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
 290 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı un, kalıp için
 100 gr tereyağı, oda ısısında
 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
 1 bardak toz şeker
 2 yumurta
 1,5 bardak un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1/2 bardak maden suyu
 1 yemek kaşığı kakao
 1 yemek kaşığı maden suyu
 1 yemek kaşığı file badem
 
 Kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın, yanlarına tereyağı sürüp un serpin ve unun fazlalığını silkeleyip atın.
 Tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri karıştırma kabına alarak mikser ile kremamsı kıvama gelene kadar 3 - 4 dakika çırpın.
 Yumurtaları ilave edip 3 - 4 dakika daha çırpın.
 Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yumurtalı karışıma ilave ederken bir yandan çırpmaya devam edin (bu aşamada koyu kıvamlı olan hamura maden suyu ekleyinde hafif akışkan oluyor).
 En son maden suyunu ekleyip karıştırın.
 Kek hamurunun 2/3 ünü kalıba aktarın.
 Kalan hamura kakao ve maden suyunu ilave ederek spatula ile karıştırın, kakaolu hamuru kaşık yardımıyla kalıptaki hamurun üzerine akıtın ve ince çubuk veya çatal ile gelişigüzel karıştırın.
 Üzerine file bademleri serpiştirin.
 Kek pişirme ayarında 45 dakika pişirip kürdan testi yapın, gerekirse 5 dakika daha pişirin. Kek ılınınca kalıptan çıkartıp servis tabağına geçirin.
 
 
  
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183010 Gönderme Tarihi: 13.May.2025
 85 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı yoğurt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı un
 1/2 su bardağı toz badem (isteğe bağlı, badem unu da kullanılabilir)
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 Yarım su bardağı dövülmüş badem (süslemek için)
 Bir tutam tuz
 
 İlk olarak fırınınızı 180°C’ye ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayıp unlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
 Yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba alıp mikserle iyice çırpın.
 Karışımın rengi açılana kadar çırpmaya devam edin.
 Yoğurdu ve sıvı yağı karışıma ekleyin, karıştırarak homojen bir hale gelmesini sağlayın.
 Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu bir kaba eleyin ve yavaşça karışıma ekleyin.
 Ardından badem tozunu da ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
 Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
 Kekinizi önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
 Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın; kürdan temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir.
 Kek piştikten sonra, üzerine dövülmüş bademleri serpiştirebilirsiniz.
 Bademin ısısıyla birlikte biraz daha hafifçe kavrulması kekinize ekstra bir lezzet katacaktır.
 Kekinizi fırından aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin, ardından dilimleyip servise sunabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Bademli Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184063 Gönderme Tarihi: 26.Tem.2025
 41 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı badem
 7-8 adet kuru incir
 1 çay bardağı susam
 Hamuru için:
 2 adet yumurta
 1,5 su bardağı tozşeker
 2,5 su bardağı un
 1 su bardağı sıvıyağ
 1 su bardağı yoğurt
 1 kahve kaşığı karbonat
 1 paket vanilya
 Şerbet için:
 Yarım su bardağı tozşeker
 Yarım su bardağı su
 
 Bademlerin kabuğunu soyun.
 ‹ncirleri minik minik doğrayın.
 Tozşekeri suda eritip kaynatarak şerbeti hazırlayın.
 Bademleri, incirleri ve susamları şerbete atıp bir müddet pişirin.
 Suyunu çekince ocaktan alın.
 Diğer tarafta yumurta ve şekeri çırpın.
 Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
 Unu eleyip, karbonat ve vanilyayı ekleyin.
 Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yayın.
 Bademli karışımı kek kalıbının dibine yayın.
 Üzerine hamuru dökün.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |