| 
 
 
 | 
Bademli Güllaç | 
  | 
Günseli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2005 
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE | 
Kısa URL: https://ml.md/lc504 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2005 
2,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet güllaç yaprağı
 
4 su bardağı süt
 
2 su bardağı tozşeker
 
yarım kahve fincanı gülsuyu
 
3/4 su bardağı ince kıyılmış badem
 
 
Bademleri sıcak suya atarak bir kaç dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyup, bir kenara ayırın. Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, toz şekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince sütü soğumaya bırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte batırın, yumuşayan güllaçları sütten alıp, dört kenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi, yayın ve bohça şeklinde katlayın. Katlanan güllaçları ters çevirin, geniş servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kalan şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Soğuk ya da sıcak servis yapın. (Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir, bu yüzden ikram edene kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatınız.
 
 
 ML® Güllaç Dolması için tıklayın
 
ML® Güllaç Dolması Videosu
 
  
 | 
BADEMLİ GÜLLAÇ | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8930 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
2,637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet güllaç yaprağı 
 
4 su bardağı süt 
 
2 su bardağı tozşeker 
 
Yarım kahve fincanı gülsuyu 
 
3/4 su bardağı iri kıyılmış badem (sıcak suda bekletip kabukları soyulmuş) 
 
 
 
Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Ocaktan alıp, tozşekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince, sütü soğumaya bmırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte teker teker batırın. Yumuşayan güllaçları sütten alıp, dört kenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi yayın. Bohça biçiminde katlayın. Katladığınız güllaçları ters çevirip, geniş bir servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kana şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dilerseniz soğuk olarak servis yapın.  
 
Aşçının Notu: Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir. Bu yüzden, ikrama kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatmanız gerekecektir.
 
 
 ML® Güllaç için tıklayın
 
  
 | 
Bademli Güllaç | 
  | 
tertemiz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2006 
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9293 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006 
2,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
10 yaprak güllaç
 
4 su bardağı süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 kahve fincanı
 
gülsuyu
 
1 su bardağı badem
 
içi, 1 fincan antepfıstığı içi (dövülmüş)
 
süslemek için nar taneleri
 
 
Hazırlanışı:
 
Bademleri yumuşayıncaya kadar kaynar suda bekletin. Kabuklarını soyarak kurutun ve havanda dövün. Sütü kaynatın. Toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. Sütü tepsiye boşaltın. Güllaç yapraklarını kenarlarından birer santim keserek teker teker tepsiye yatırın. Yaprakları, iyice yumuşamadan tepsiden alın. Güllaç yapraklarının 4 ucunu üst üste katlayın ve iki kat haline getirin. Ortasına dövülmüş badem serpin, bohça gibi kapatın. Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince güllaçların üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve şekerli süt dökün. Tabaktaki güllacın üzerine sık sık kaşıkla süt dökerek 30 dakika bekletin, servis yapın.
 
 
 ML® Gül Güllaç için tıklayın
 
  
 | 
Bademli Güllaç | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10719 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
2,770 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme:
 
10 güllaç yaprağı,
 
4 su bardağı süt,
 
2 su bardağı tozşeker,
 
1 kahve fincanı gülsuyu,
 
1 su bardağı badem içi,
 
1 fincan lohusa şekeri,
 
1 fincan antepfıstığı içi.
 
 
Yapılışı:
 
Bademler kaynar suya atılır. Kabukları yumuşayınca sudan çıkarılır, kabukları soyulur ve iyice kuruduktan sonra makinede çekilir veya havanda dövülür. Bir tencereye 4 su bardağı süt konur ve ateşe oturtulur. Süt kaynamaya başlayınca, 2 su bardağı tozşeker katılır ve karıştırılarak şeker eritilir. Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Süt soğuduktan sonra, bir tepsiye boşaltılır, güllaç yaprakları teker teker tepsiye yatırılır. Her güllaç yaprağı iyice yumuşamadan sütten alınır. Sütten çıkarılan güllaç yapraklarının dört ucu üste katlanır ve 2 kat haline getirilir. Ortasına dövülmüş badem konur ve güllaç bademin üzerine bohça gibi kapatılır. Her kapatılan güllaç, kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizilir. Güllaçların sarılmaları ve tabağa döşenmeleri bitince üstüne gülsuyu ile şekerli süt dökülür. Güllaçların sütü iyice çekmesi için, sık sık kaşıkla tabaktaki süt üzerine dökülerek 30 dakika kadar bekletilir. Güllaçların üzerine, dövülmüş antepfıstığı ile lohusaşekeri karışımından serpilerek servis yapılır.
 
 
 ML® Güllaç Kızartması için tıklayın
 
  
 | 
BADEMLİ GÜLLAÇ | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10885 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
2,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
10 tane güllaç yaprağı 
 
1000 gr. süt (4 bardak) 
 
450 gr. toz şeker (2 bardak)
 
1/2 kahve fincanı gül suyu 
 
150 gr. badem (3/4 bardak) 
 
150 gr. antepfıstığı (3/4 bardak)
 
 
Yapılışı:
 
Bir kab içine, ölçülere göre iç badem ve su konularak 5 - 6 dakika harlı ateşte kaynatılır; sonra tencere ateşten indirilerek suyu ılındırılır. Bademlerin iç kabukları ayıklanır ve et makinesinde çekilerek bir tarafa bırakılır. Süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırmak suretiyle iyice eritilir. Süt soğuvunca yuvarlak büyük bir tepsiye boşaltılır. Bunun içine güllâç yaoraklan teker teker batmlır ve her yaprak yumuşayıncaya kadar sütün içinde bırakılır. Sonra sütten çıkarılan yapraklar ikiye katlanır, ortasına çekilen bademler konulur ve güllâç yapraklarının kenarları bohça katlar gibi bademlerin üstüne gelecek biçimde katlanır ve bademler görülmez olacak şekilde kapatılır. Yahut dolma gibi sarılır. Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek şekilde büyük bir tabağa döşenir. Sonra bunların üzerine gülsuyu ile tepsideki arta kalan şekerli süt dökülür ve güllâçların sütü iyice çekmesi için yarım saat bekletilir. Üzerine iç kabukları ayıklanıp, makinede çekilmiş antepfıstığı serpildikten sonra servis yapılır.
  
 | 
Bademli Güllaç | 
  | 
revan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39074 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2009 
2,508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 tane güllaç yaprağı
 
4 bardak süt
 
2 bardak toz şeker
 
1/2 kahve fincanı gülsuyu
 
3/4 bardak iç badem
 
3/4 bardak antepfıstığı (üzerine)
 
 
Bir kaba ölçülere göre iç badem ve su konularak 5 - 6 dakika harlı ateşte kaynatılır; sonra tencere ateşten indirilerek suyu ılındırılır. Bademlerin iç kabukları ayıklanır ve et makinesinde çekilerek bir tarafa bırakılır, süt kaynatılır ve içine toz şekeri konularak karıştırılmak suretiyle/ iyice eritilir.
 
Süt soğuyunca yuvarlak büyük bir tepsiye boşaltılır. Bunun içine güllâç yaprakları teker teker batırılır ve her yaprak yumuşayıncaya kadar sütün içinde bırakılır. Sonra sütten çıkarılan yapraklar ikiye katlanır, ortasına çekilen bademler konulur ve güllâç yapraklarının kenarları bohça katlar gibi bademlerin üstüne gelecek biçimde katlanır ve bademler görülmez olacak şekilde kapatılır. Güllâçların üste kıvrılan tarafları tabağın altına gelecek şekilde büyük bir tabağa döşenir. Sonra bunların üzerine gülsuyu ile tepsideki şekerli süt dökülür ve güllâçların sütü iyice çekmesi için yarım saat bekletilir. Üzerine iç kabukları ayıklanmıp, makineden çekilmiş antepfıstığı serpildikten sonra servis yapılır.
  
 | 
Bademli Güllaç | 
  | 
dilaver can 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.07.2015 
Mesajlar: 10 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108958 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015 
1,609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 yaprak güllaç
 
1.5 su bardağı şeker
 
4 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı gül suyu
 
2 çay bardağı ceviz
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
 
Dövülmüş ceviz ve bademi karıştırın. Şeker ve sütü biraz ısıtın, içine gül suyunu ekleyin. Güllaç yapraklarını bu sütlü karışımla ıslatıp ikiye katlayın. İçlerine ceviz ve badem karışımından doldurup katlayın.
  
 | 
Bademli Güllaç | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115797 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016 
1,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
10 adet güllaç yaprağı
 
500 gram şeker
 
100 gram file badem
 
1/2 adet Nar
 
25 gram toz fıstık
 
2 yemek kaşığı Gül Suyu
 
 
Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır.
 
Gül suyu süte ilave edilir.
 
Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek servis kabına konulup sütle ıslatılır.
 
Her katın arasına file badem serpilir.
 
Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür.
 
En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir.
 
 
Not: Süt mutlaka ılık olmalı. Sıcak olursa yapraklar erir. Soğuk olursa hem şeker erimez, hem de yapraklar zor yumuşar, bekleme süresi uzar. Eğer daha hızlı yapmak istiyorsanız. Sütün yarısını şeker ile karıştırıp kaynatın. Geri kalan sütü eklediğinizde soğuma işlemini çabuklaştırmış olursunuz.
 
 
 
  
 | 
Bademli Güllaç | 
  | 
yeşil al 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128520 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2017 
1,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 lt süt
 
500 gr şeker
 
200 ml süt kreması
 
10 yaprak güllaç
 
200 gr çiğ badem
 
½ nar
 
Antepfıstığı
 
 
Tencerede ısıttığınız sütte şekeri eritin. Tamamen eridiğinden emin olduktan sonra, şekerli sütü derince bir tepsiye dökün, soğusun. Bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuklarını soyun, dövün. Tatlıyı servis yapacağınız kabı kararlaştırın; üç parmak derinliğinde ve yuvarlak olmasında fayda var. Güllaç yapraklarını birer birer alın, ılık sütlü karışıma daldırın, yumuşatın. Bu işlem birkaç dakika sürecektir; yaprakların zedelenmemesine dikkat edin. Yumuşayan yaprakları, servis tabağına, aralarına bademleri dökerek, üst üste yerleştirin. Kalan şekerli sütü, krema ile karıştırın, güllacın üzerine dökün. En az 4 saat demlensin. Nar taneleri ve dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyip sunun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |