| 
 
 
 | 
Bademli Etli Pilav | 
  | 
yalan dünya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77264 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2012 
1,914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. kuzu kuşbaşı
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı su
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
1 çay bardağı Antep fıstığı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 soğan
 
Tarçın
 
Yenibahar
 
Karabiber
 
 
Pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyunu ekleyip 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi bir tavada kavurup bir kenara alın. Tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem, fıstık ve eti pilava karıştırın.
  
 | 
Bademli Etli Pilav | 
  | 
sultan hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96712 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2014 
3,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
200 gram kuşbaşı et
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 soğan
 
1 limon
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
1 çorba kaşığı kuru üzüm
 
1 çorba kaşığı Antep fıstığı
 
 
Öncelikle etleri yıkayın. Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağını, rendelenmiş soğanı ve etleri koyup 10 dakika kavurun. İçine yıkanmış pirinçleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış, kabukları soyulmuş bademleri, kuru üzümleri de üzerine ilave edin. Şekerini, tuzunu ve limon suyunu da ekleyip, üzerini geçinceye kadar su döküp kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Antep fıstığını üzerine yerleştirin. 10 dakika kadar demlenince servis tabaklarına alıp ikram edin. Sıcak olarak da ikram edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "nuran nur" tarafından gönderildi. 15.05.2019
  
 | 
Bademli Etli Pilav | 
  | 
zeyrek 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.03.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106141 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2015 
1,847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
200 gram kuşbaşı et
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 soğan
 
Yarım demet dereotu
 
1 limon
 
1 çay bardağı çiğ badem
 
 
Öncelikle etleri yıkayın. Sonra süzüp yıkayın. Pilavı pişireceğiniz tencerede zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve etleri ekleyip 10 dakika kavurun. Üzerine biraz su koyup 15 dakika kadar pişirin. Başka bir tencerede yıkanmış pirinçleri tereyağında kavurun. Yıkanmış kabukları soyulmuş bademleri de üzerine ilave edin. Şekerini, tuzunu ve limon suyunu da ekleyip suyunu verin. Üzerini geçinceye kadar su döküp kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Daha sonra kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar demlenince servis tabaklarına alıp ikram edin. En son üzerine pişen etleri de ekleyip sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |