| 
 
 
 | 
Bademli Dil Balığı | 
  | 
çağatay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.09.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18274 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2007 
3,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 parça fleto dil balığı ( Beyaz herhangi başka balık da olabilir.)
 
1 adet kuru soğan
 
2 çorba kaşığı kapari
 
2 çorba kaşığı iç badem
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet domates
 
Yarım çay kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Tavaya yağ konur, kızınca balıklar atılır. İki yüzü pembe renkte pişirilir. Aynı tavaya ince kıyılmış soğan atılır. Üzerine iç kabuğu alınmış badem eklenir. 5 dakika sonra kapari, rende domates, kekik, karabiber ve tuz katılır. Birkaç dakika kavrulur. Servis tabağına dil balığı konur, üzerine bademli sos yerleştirilir, servise sunulur.
  
 | 
Bademli Dil Balığı | 
  | 
atölye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81341 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012 
2,247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram badem
 
4 dilim dil balığı fletosu
 
1/2 limonun suyu
 
4 çorba kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı un
 
2 kahve fincanı rafine yağı
 
1 çorba kaşığı tereyağını
 
1 limonun suyu
 
4 dilim kabuğu tırtıllanıp lira gibi kesilmiş limon
 
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
 
Bademleri kaynar suya atıp 1 dakika kaynatınız. Hemen süzdürüp bir bezin içine koyup ovalayıp kabuklarını tamamen soyunuz.
 
Soyulan bademleri boyuna ince ince dilimleyiniz ve küçük bir tepsiyle fırına sürüp orta ateşte yakmadan sarartıp kurutunuz.
 
Balıkları küçük bir kapta tuzlayıp yarım limon suyunu ve sütü serpip alt ve üst ediniz, sonra hafifçe una bulayınız
 
Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız, ve balıkları ilâve ediniz
 
Zaman zaman tavadaki yağlardan alıp üzerine dökerek 4 dakika alt ve üstünü kızartıp servis edeceğiniz tabağa balıkları diziniz ve tavadaki yağı dökünüz aynı tavaya tereyağını ilâve edip hafif kızartınız
 
Limon suyunu ilâve edip balıkların üzerine dökünüz
 
Limonları maydanoza batırıp her balığın üzerine birer dilim koyunuz.
 
Tereyağını kızartıp bademleri 1 dakika tereyağında sote yapıp, eşit şekilde balıkların üzerine dökerek servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |