| 
 
 
 | 
Bademli Brüksel Lahanası | 
  | 
şen şef 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134802 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018 
1,128 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
24 küçük brüksel lahanası
 
3/4 su bardağı sızma zeytinyağı
 
1/4 su bardağı taze kekik, doğranmış
 
1/4 su bardağı taze maydanoz, doğranmış
 
1 büyük diş sarımsak
 
1/4 tatlı kaşığı ince taneli deniz tuzu
 
Büyük bir avuç kavrulmuş badem dilimleri
 
 
Brüksel lahanası iyice yıkayın. Kök ucundan kesin ve bir kase içinde zeytinyağına bulayın. Mutfak robotunda zeytinyağı, kekik, maydanoz, sarımsak, tuz ve kekik iyice sos haline getirilir. Orta ateşte büyük bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Brüksel lahanalarını da ekleyip 5 dakika pişirin. Daha sonra bademler ve sosumuzu da ekleyip brüksel lahanalarının ortası kahverengi olana dek pişirin. Yumuşayınca hemen servis edin.
 
 
 
  
 | 
Bademli Brüksel Lahanası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171006 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023 
331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 4 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Badem 150 Gram
 
Sarımsak 3 Diş
 
Limon 1 Adet
 
Kuru Üzüm 2 Yemek Kaşığı
 
Brüksel Lahanası 600 Gram
 
 
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Lahanaları yıkayıp dış kabuklarını temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Sarımsağı küp doğrayıp geniş bir fırın kabının içerisine alın. Bademlerin kabuklarını soyun (soyulmuş badem de kullanabilirsiniz). 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu hazırlayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kuru üzüm, badem, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve lahanaları kabınızın fırın kabının içine ekleyip iyice karıştırın.
 
Kabı fırına yerleştirip 30 dakika ya da lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kalan limon rendesini serpiştirip servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Bademli Brüksellahanası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182325 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket brüksellahanası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gram badem
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin.
 
Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin. 
 
Tuz, karabiber ilave edip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |