Kısa URL: https://ml.md/lc89360
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
1,753 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un
İçi için:
1 kilo ıspanak
1 bağ taze soğan
100 gram çiğ badem
200 gram beyaz peynir
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yaş mayayı sütle birlikte ezin, 5 dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İçi için, yıkanmış ıspanakları kıyıp rendelenmiş soğanı ve peyniri ilave edin. Taze soğanı ince ince kıyıp fazla suyunu sıkarak ıspanağın üzerine ekleyin. Kavrulmuş bademleri de katın ve harmanlayın. Hamuru oldukça ince bir şekilde açın, üzerine zeytinyağı gezdirin ve her tarafına sürün. Ispanaklı karışımı yayın. Hamuru bir ucundan rulo yapın, bütün olarak tepsiye alın. İnce ince burgu şeritler yapın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc41179
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2009
2,124 defa indirildi / yazdırıldı
8 kişilik malzemeler:
150 gr taze fasulye
1 kırmızı salçalık biber
1-2 havuç
1 portakal
2 çorba kaşığı un
1 limon
1 kahve fincanı badem
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
6 yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1. Taze fasulyeleri ve kırmızıbiberi ayıklayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Tavaya alıp bir miktar sıcak su ve tuz ekleyin. 3 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün. Sebzeleri kağıt havlu üzerine yayın.
2. Havucu küp doğrayın ve kaynar tuzlu suda hafif haşlayıp süzün. Portakal ve limonun kabuğunu ince şeritler halinde kesip sıcak suda 1 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu üzerine alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
3. Tereyağını eritin. Yumurtaları ekleyip çırpın. Mayayı tuz ve şekerle birlikte ılık suda eritin. Unun ortasını açıp mayayı ekleyin. Yumurtalı karışımı, portakal ve limon kabuklarını ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika bekletin.
4. Kalıbı yağlayıp un serpin ve hamuru yerleştirin. Sebzeleri 2 kaşık unla karıştırıp hamurun üzerine yayın. Bademleri serpin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 150 derecede 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.