Kısa URL: https://ml.md/lc11316
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2007
2,746 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram tereyağ
Yarım su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
3 su bardağı un
200 gram file badem
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat ve tarçın
Tereyağı ve tozşekeri mikserde çırparken, yumurtaları teker teker ilave edin. Diğer malzemeleri ekleyerek, yoğurun. Hamuru rulo şeklinde yuvarlayıp, buzdolabında 20 dk.bekletin. 1 cm. kalınlığında dilimler halinde kesip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc135458
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
744 defa indirildi / yazdırıldı
75 g pudra şekeri
175 g tereyağı, yumuşatılmış
150 g un
150 g öğütülmüş badem
Şeker ve tereyağını karıştırın, ardından un ve öğütülmüş bademleri karıştırın. Karışımı elinizle bir top haline getirin, ardından streç filmine sarın ve 45 dakika buzdolabında saklayın.
Fırını 140 ° C'ye ısıtın.
2 fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Hamuru 36 eşit büyüklükteki bezelere ayırın düzleştirin, ardından hazırlanan tepsilere düzün.
Bisküvileri 25 dakika veya altın renginde pişirin. Bisküvileri bir tel rafa aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.