| 
 
 
 | 
Bademli Ay Kurabiyesi | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8484 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2006 
2,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram un
 
3 paket vanilya
 
125 gram tozşeker
 
3 yumartanın sarısı
 
200 gram margarin
 
125 gram çekilmiş badem
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
 
Tüm malzemeyi bir kaba koyup hamur haline gelinceye kadar yoğurun. 15 dk. buzdolabında bekletin hamuru açıp bir bardakla ay şeklinde parçalara bölün. 180 derece ısıtılmış fırındda 10-12 dk.pişirin. Kurabiyelerin üzerine pudra şekerini serpip servis yapın.
  
 | 
BADEMLİ AY | 
  | 
hülagü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.06.2007 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15331 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
2,804 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram badem temizlenerek makinadan çekilir. 300 gram pudra sekeri ile karıştırılır. ortası açılır. 2 yumurta akı ortasına konura hamur haline getirilir. 15 gram un ilave edilir hepsi karıştırılır. 100 gram temizlenmiş badem uzunluğuna ince ince doğranır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp doğranmış bademin üzerinde elle açılır ay şekli verilir. Orta fırında 25 dakika pişirilir.
  
 | 
Bademli Ay | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72092 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012 
2,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sokeun.com/
 
 
2½ su bardağı Söke® un
 
1 kahve fincanı badem
 
½ kahve fincanı ceviz
 
½ çay bardağı eritilmiş bitter çikolata veya kakao
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
180 gr. margarin ya da tereyağı (1 su bardağı)
 
3 yumurta sarısı
 
½ paket vanilya
 
1/2 çay kaşığı karbonat
 
 
1.Fırını 170°C'ye ısıtın.
 
2. Söke® unu eleyip ortasını  açın. Oluşturduğunuz havuza tereyağı koyup, birlikte iyice ezerek krema haline getirin. Pudra şekeri ilave edip, tekrar karıştırın. Üç yumurta sarısını, kavrulmuş ve öğütülmüş bademi ve cevizi üzerine ilave edin. Vanilya, karbonat ve eritilmiş çikolatayı da ekleyin. Azar azar un ilavesiyle hamur haline getirin.Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ay şekli verin, yağladığınız tepsi üzerine dizin.
 
3. Orta dereceli fırında (170°C'de) 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra (isteğe bağlı olarak), uçlarını karamele ya da eritilmiş çikolataya, arkasından da dövülmüş yeşil fıstığa batırabilirsiniz.
  
 | 
Bademli Ay Kurabiyesi | 
  | 
merhamet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72942 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2012 
2,432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
7 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı kabuksuz badem
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 adet yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
 
Unu ve tereyağını bıçakla kıyın. Ezilmiş badem, toz şeker ve yumurta sarılarını karıştırın. Unu ekleyip, fazla yoğurmadan hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizip, 200° C ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra vanilya ile pudra şekerini karıştırıp, kurabiyeleri bulayın. Soğuyunca servis yapın.
  
 | 
Bademli Ay Kurabiye | 
  | 
hindistancevizi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.05.2015 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142339 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2019 
1,041 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram badem
 
175 gram un
 
1 adet çubuk vanilya
 
2 adet yumurta sarısı
 
Yarım tatlı kaşığı muskat (çekilmiş)
 
75 gram toz şeker
 
125 gram tereyağı
 
Tuz
 
 
Vanilya çubuğunu uzunlamasına yarıp özünü kazıyın. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Daha sonra çırpıcıda çekerek toz haline getirin ve bir kaba alın. Unu üzerine eleyin.
 
Karışımın ortasını hafifçe çukurlaştırın. İçine vanilya özü, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve muskat koyun. Şekeri kenarlardaki unun üzerine serpin. Soğuk tereyağını ufak parçalar halinde kenarlara dağıtın. Ortadan başlayarak ilk önce ufalayarak sonra hafif fakat hızlı hareketlerle düzgün bir hamur yoğurun. 30 santimetre ebadında 2 rulo yapıp folyoya sarın ve en az 30 dakika buzlukta bekletin.
 
Ruloları 1,5 santimetre kalınlığında dilimlere kesip ay şekli verin. Aralıklarla yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine dizin. Tepsileri fırına koymadan önce 15 dakika buzlukta bekletin.
 
175 derece sıcaklıktaki fırının alttan ikinci rafında 15-20 dakika, hamur yarım ay şekli alana ve hafif kahverengi olana kadar pişirin. İsterseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Bademli Ay Kurabiyesi | 
  | 
hindistancevizi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.05.2015 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142340 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2019 
693 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
250 gram tereyağı
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı toz şeker
 
100 gram toz badem
 
Yarım çay bardağı su
 
1 paket kabartma tozu
 
500 gram un
 
1 paket vanilya
 
Yarım bardak pudra şekeri
 
 
Bademleri rengi dönene kadar kavurun. Tereyağı, yumurta sarısı, toz şeker, toz badem ve suyu karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya karışımı da yavaş yavaş ekleyin. Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamurunuz dinlendikten sonra açın. Kalıplarla ya da bıçak yardımıyla hamurlara ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |