| 
 
 
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
teflon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3787 
Gönderme Tarihi: 15.May.2006 
2,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
6 yumurta
 
2 çorba kasigi toz seker
 
100 gr margarin
 
2 çorba kasigi un
 
50 gr kabuksuz badem
 
100 gr çekilmis badem
 
1 kilo sekerden yapilmis surup
 
Surubun malzemesi
 
1 kg toz seker
 
3 bardak su
 
 
YAPILIŞI
 
Tatlinin hazirlanisi:
 
Yumurta sarilarini aklarindan ayirarak bir tencereye alin ve sekeri de ilave edin. Agir ateste tel ile çirparak kabartin.
 
Atesten alarak çekilmis badem, un ve 50 gr eritilmis margarin ekleyin.
 
Yumurta aklarini ayri bir kapta çirparak kar haline getirin. Karisima katarak kevgirle karistirin.
 
Yaglanmis tepsiye dökerek düzlestirin. Üzerine ince kirilmis bademi serpistirip 20 dakika ile yarim saat arasinda pisirip firindan çikarin. Üzerine soguk surup dökün. Servis edin.
 
Surubun hazirlanisi:
 
Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatin. Köpügünü alin, limon suyunu katin. Kisa bir süre daha kaynatip atesten alin.
 
 
 ML® Badem Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
torun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7177 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2006 
2,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr. margarin
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
2 yumurta
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı hazır krem şanti
 
 
Şerbeti İçin;
 
2 bardak toz şeker
 
1,5 su bardağı su
 
1 kaşık limon suyu
 
 
Yağı eritip içine pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurta akını ekleyip çırpın. Daha sonra unu, karatma tozunu, vanilyayaı ekleyip hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, badem şekli verin. Tepsiye dizip üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Şerbeti için; Şeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin, soğuduktan sonra badem tatlılarının üzerine dökün. Onun da üzerine krem şanti koyarak süsleyin.
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9705 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006 
2,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 kahve fincanı çekilmiş badem
 
2 kahve fincanı un
 
2 kahve fincanı toz şeker
 
3/4 kahve fincanı tereyağı
 
7 yumurta
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
Şurubu İçin;
 
3.5 bardak toz şeker
 
3 su bardağı su
 
2 tatlı kaşığı limon
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Yumurtaların aklarını ve sarıların ayırın. Yumurta sarılarına 2 kahve fincanı toz sekeri 5 dakika kadar çırparak iyice yedirin, bir kenarda bırakın Yumurta aklarını tuz ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın. Yumurta sarılarına unu ve toz bademi yedirdikten sonra yumurta akını söndürmeden karışıma ekleyin. Daha sonra eritilmiş tereyağını bu karışıma ekleyin, hafif yağlanmış24-25 cm. çapındaki tepsiye karışımı döküp, orta ısıdaki fırında 40-50 dakika pişirin. Bir tencereye şurup malzemelerini koyun, şeker eriyene kadar karıştırın, karışım bir kaç dakika kaynadığında şurup hazır olacaktır. Fırından çıkar çıkmaz kaynar haldeki şurubu üzerine döküp soğumaya bırakın.
  
 | 
BADEM TATLISI | 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11553 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2007 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
 
Şurubu için: 
 
1/2 kilo toz şekeri 
 
1.5 bardak su, 
 
1/4 limonun suyu.
 
Tatlısı için: 
 
8 yumurta, 
 
1 çay bardağı pudra şekeri, 
 
1 su bardağı has un, 
 
100 gram kabuğu çıkarıldıktan sonra kıyılmış badem, 
 
50 gram oda ısısında erimiş tereyağı, 
 
1/2 çay kaşığı toz vanilya.
 
 
Yapımı: 
 
Yumurtaların aklarını yayvan bir porselen kâseye koymalı. Sarılarını ise bir başka yayvan kâseye koyup, buna pudra şekeri kattıktan sonra kâseyi ateş üzerindeki bir tepsinin içindeki kaynar suyun içine oturtmalı ve koyulaşıncaya kadar çırpmalı. Şekerli yumurta sarısı kabarıp kaynayacak bir duruma gelince benmariden çıkarmalı. Çırpmaya ara vermeden unu, vanilyayı, kıyılmış badem içini ve tereyağını karıştırarak yedirmeli. Beri yanda bu işler olurken yumurtaların aklarını çırparak kar köpüğü hâline getirmeli. Ve kaşık kaşık alarak yavaş yavaş karıştırılmakta olan öbür karışıma yedirmeli. Sonra bunu yağa bulanmış bir tepsiye boşaltmalı ve orta dereceli bir farına sürmeli. Beri yanda bir kuşanede kaynamakta olan suya toz şekeriyle limon suyunu katıp beş dakika kaynatmalı. Sonra kabı ateşten indirip bir kenarda soğumaya bırakmalı. Badem tatlısı pişince tepsiyi fırından çıkarmalı ve soğumuş olan şerbeti gezdirerek üzerine dökmeli ve bir kenara bırakmalı. Tatlı soğuyunca bunu üçgen, dörtgen, dikdörtgen gibi çeşitli şekillerde kesip tabaklara koymalı ve servis yapmalı.
  
 | 
Badem tatlısı | 
  | 
Perihan Erek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17010 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007 
2,479 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6  Kişilik Gerekli malzeme:
 
8 kahve fincanı çekilmiş badem 
 
2 kahve fincanı un
 
2 kahve fincanı tozşeker
 
3  çorba kaşığı tereyağı
 
7 yumurta, 
 
1 tutam tuz 
 
Şurup için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
2 tatlı kaşığı limon suyu
 
Süsleme için:
 
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
 
1 çorba kaşığı çırpılmış krem şanti
 
 
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tozşekeri yumurta sarılarına ilave edip köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurta aklarına tuzu ekleyip kar halinde çırpın.
 
Un ve bademi yumurta sarılarına ekleyip karıştırın. Tereyağını eritip soğutun ve unlu karışıma ekleyin.
 
Hazırladığınız hamuru yağlanmış 24-25 cm çapındaki tepsiye döküp önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin.
 
Tozşeker ile suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip ateşten alın. Ilınınca sıcak tatlının üzerine döküp soğumaya bırakın. Krem şanti ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
Tulu Koşar 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.09.2007 
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17877 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007 
2,289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik Malzemesi
 
8 yumurta, 
 
1 çay bardağı tozşeker
 
3.5 su bardağı ince çekilmiş badem
 
1 su bardağı un
 
Yarım çay kaşığı vanilya 
 
50 gr margarin Şerbet için: 
 
2.5 su bardağı su 
 
4 su bardağı tozşeker
 
2  çorba kaşığı limon suyu
 
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 
Süsleme için: 
 
250 gr taze kaymak
 
 
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları ve tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, 3 bardak çekilmiş badem, vanilya ve margarini ilave edip çırpın.
 
Yumurta aklarını derin bir kaba alıp kar halinde çırpın. Hazırladığınız bademli karışıma azar azar ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştmaya devam edin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine kalan bademi serpiştirip fırına verin ve kıza-rıncaya kadar pişirin.
 
Su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip ateşten alın. Soğuyunca tatlının üzerine dökün ve dilimleyip taze kaymakla servis yapın.
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
madlen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18088 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2007 
2,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
6 adet yumurta
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
3 su bardağı toz halinde çekilmiş badem
 
1 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şerbet:
 
3 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Yapımı:
 
Şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Akları 1 fiske tuzla köpük olana kadar çırpılır. Diğer bir kapta sarıları pudra şekeri lie iyice çırpılır. Üzerine un ve badem tozu katılır karıştırılır. En son yumurta köpüğü tahta kaşıkla fazla karıştırmadan yedirilir. Karışım yağlanmış fırın kabına boşaltılır, düzeltilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir. Kare şeklinde kesilir, şerbeti çekince servise sunulur.
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
korel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39165 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2009 
2,493 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 kahve fincanı çekilmiş badem
 
2 kahve fincanı un
 
2 kahve fincanı şeker
 
3/4 kahve fincanı tereyağı
 
7 tane yumurta
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
Şurubu:
 
750 gr toz şeker
 
3 bardak su
 
2 tatlı kaşığı limon
 
Üzerine :
 
4 kahve fincanı ince kıyılmış badem
 
 
Küçük bir büyükçe tencere hazırlanır. Küçük tencereye yumurtaların sarıları, büyükçe olan tencereye de yumurtaların akları konur .Yumurta sarılarına toz şeker katılarak bir telle 8 - 10 dakika çırpılır ve bir tarafa bırakılır. Büyükçe tenceredeki yumurta aklarına tuz serpilerek 10 dakika hiç durmadan temiz telle çırpılır ve beyaz koyu köpük haline gelince o da bir tarafa bırakılır.
 
Sonra yumurta sarılarının bulunduğu tencereye, birbirine karıştırılmış, ince ince çekilmiş bademle un ilâve edilir ve karıştırıldıktan sonra yumurta akiarı üzerine dökülür. Tahta kaşıkla iyice karıştırılır ve yağ hamura yedirilir.
 
Daha sonra 25 santim çapında kenarlı bir tepsi alınarak içi yağlanır ve hamur bu tepsiye dökülür, öbür yandan 100 gr iç badem suya atılarak 1 - 2 taşım kaynatılır, sonra kabukları soyulur ve bir bıçakla buğday tanesi kadar parçalara kıyılır tepsideki hamurun üzerine serpilir ve tepsi orta ısıdaki fırına sürülür. 45 dakika pişirilir. Bu sırada bir tencereye su, toz şekeri ve limon suyu konularak ateş üzerine oturtulup kaşıkla karıştırılır ve 15 dakika kaynatılır. Hamur pişip de fırından alınınca hemen kaynar durumda olan şurup tepsiye dökülerek hamura içirilir ve bir saat bekletildikten sonra üzerine tabak kapatılır, altüst edilerek tabağa alınır, soğuyunca servis yapılır.
  
 | 
BADEM TATLISI | 
  | 
ziram 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2010 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55715 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2010 
2,876 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Sahrap Soysal
 
 
Hamur için;
 
1 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan pudra şekeri
 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan yoğurt
 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvı yağ
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Varsa, 1 kahve fincanı damla çikolata
 
Şerbeti için;
 
2 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
Ayrıca;
 
1/2 su bardağı hindistancevizi
 
 
Hazırlanışı
 
Şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. (sakın kaynatmayın) Soğuması için kenarda bekletin.
 
Oda sıcaklığında beklemiş yumurtayı ve pudra şekerini derin bir kaba aktarın. Çatal yardımıyla çırpın. Yoğurt, kabartma tozu ve sıvı yağ ekleyin.
 
Bir taraftan yoğururken, bir taraftan da unu azar azar ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekir.
 
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlak uzun parçalar haline getirin. Üzerlerine hafifçe bastırarak oval hale getirin. (İri Datça bademi gibi olmalılar)
 
Tatlıları yağlanmış ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. İsterseniz üzerlerine birer adet damla çikolata yerleştirin.
 
5 dakika önceden 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin.
 
Fırından çıkardığınız tatlıları sıcakken servis tabağına alın ve üzerlerine soğuk şerbet gezdirin. Hindistancevizi serpiştirip servise sunun.
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75417 
Gönderme Tarihi: 02.May.2012 
2,371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
8 adet yumurta (sarısına ve akına ayrılmış)
 
75 gr. tozşeker (5 çorba kaşığı)
 
75 gr. un (10 çorba kaşığı )
 
1/2 çay kaşığı vanilin
 
300 gr. çekilmiş badem
 
50 gr. margarin (3 çorba kaşığı)
 
100 gr. kıyılmış badem
 
Şurubu için:
 
625 ml. su
 
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
 
1/2 adet limonun suyu ve kabuğu
 
 
Fırınınızı 180°C'ye ayarlayıp ısıtın. Yumurta sarısı ile şekeri tencereye koyun. Çırpma teli ile sürekli çırparak çok kısık ateşte, kabarıncaya kadar 10 dakika pişirin.
 
Unu, vanilini, çekilmiş bademi ve margarini ekleyip karıştırın. Ateşten alın. Bir başka kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar mikser ile çırpın. Tenceredeki hamurun içine azar azar ekleyip bir kaşıkla karıştırarak yumurta karını hamura yedirin.
 
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye yayıp, üzerini düzleyin. Kıyılmış bademleri serpiştirin. Tepsiyi fırına sürerek üzeri iyice kızarıp, kürdan batırıldığında kuru çıkıncaya kadar pişirin.
 
Bu arada şurubu hazırlamak için şekeri, suyu, limon suyunu ve sıkılan limonun kabuğunu bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, 5 dakika daha kaynatarak üzerinde biriken köpüğü alın. Limon kabuğunu içinden çıkartıp, şurubu soğumaya bırakın.
 
Tatlı fırından çıkar çıkmaz soğumuş şurubu bir kepçe ile üzerine döküp kendi tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
fikir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2020 
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151990 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2020 
594 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
60 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
Yarım paket kabartma tozu
 
2 + 1/4 su bardağı un
 
Süslemek için:
 
1 yemek kaşığı hindistancevizi
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
1 - 2 damla limon suyu
 
Üzeri için:
 
Yarım çay bardağı irmik
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğuması için kenara alın.
 
Hamuru yapmak için bütün hamur malzemelerini bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmiş olacağız. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları şekil vererek tepsiye yerleştirin. Şekil verme işlemi bitince hamurların ortasına bıçağın tersiyle çok derin olmayacak şeklide yarıklar açın. 180 derece fırında tatlıların üstü kızarana kadar pişirin.
 
Tatlıların üstü kızarınca 1 - 2 dakika bekletin ve başka tepsiye aktarın. Tatlılar sıcakken üzerine soğumuş şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152317 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020 
510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı
 
1 adet yumurta
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
5 yemek kaşığı irmik
 
Yarım çay bardağı hindistancevizi
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı su
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2-3 damla limon suyu
 
Süslemek için:
 
Dövülmüş badem
 
 
Su ve şekeri tencerede birleştirin.
 
Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
 
İçine limon suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın.
 
Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika da o şekilde pişirin.
 
Ardından şerbeti bir kenara alıp soğumaya bırakın.
 
Tatlının hamuru için tereyağını yoğurma kabına alın.
 
Üzerine sıvı yağı ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpın.
 
Ardından yumurta, irmik, hindistancevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
 
Son olarak bir yandan yoğurarak bir yandan azar azar unu ekleyin.
 
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle badem şekli verin.
 
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üstlerini bıçakla çizin ve çiziği biraz genişletin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıları fırına verin.
 
30 dakika kadar pişirdiğiniz tatlıyı fırından alın.
 
Birkaç dakika soğuttuğunuz tatlıya şerbeti dökün.
 
Tatlı şerbeti çektikten sonra üzerine açtığınız yarıklara dövülmüş badem serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153184 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2020 
596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
5 adet yumurta  sarısı ve beyazı ayrılmış
 
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
 
1 su bardağından 1 parmak eksik pekmez
 
1 su bardağından 1 parmak eksik tahin
 
1 su bardağından 2 parmak toz badem
 
1 yemek kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
1 su bardağı toz şeker
 
1.5 su bardağı su
 
2-3 damla limon suyu
 
 
Bir sos tenceresinde su ve şekeri karıştırıp ocağa alın ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca altını kapatın ve 2-3 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
 
Yumurta sarılarını pekmez ve tahinle kıvam alıncaya kadar iyice çırpın ve kenara alın.
 
Ayrı bir kapta un, toz badem ve vanilyayı eleyin ve kenara alın.
 
Yumurta beyazlarını mikserle hafif köpürene kadar çırpın, ardından yavaşça toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin, karışım beze kıvamına gelince çırpmayı bırakın.
 
Yumurta akları hazır olunca pekmezli karışımı ve kuru malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla içten dışa olacak şekilde yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
 
Karışımı fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35- 40 dakika pişirin.
 
Pişen tatlıyı dilimleyin ve şerbetini verin soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
Badem Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167709 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022 
372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
5 yemek kaşığı irmik
 
1 adet yumurta
 
125 gram tereyağı
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
2-3 damla limon suyu
 
Süslemek için:
 
Dövülmüş badem
 
 
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. İçine limon suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika da o şekilde pişirin. Ardından şerbeti bir kenara alıp soğumaya bırakın.
 
Tereyağını yoğurma kabına alın.
 
Sıvı yağı ve şekeri de ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
 
Daha sonra yumurta, irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
 
Yoğururken bir yandan da azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve badem şekli verin.
 
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
 
Hamurların üzerini de bıçakla çizin ve çiziği biraz genişletin.
 
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve 30 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkınca birkaç dakika soğuması için bekletin. Ardından şerbetini dökün.
 
Tatlınız şerbetini çekince üzerine açtığınız yarıklara dövülmüş badem serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |