Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşulu Salata Tarifleri > Babagannuş (17 adet - 138,220 defa bakıldı)

Babagannuş


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Babagannuş

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc3825
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
3,142 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet Kemer patlıcan
¼ su bardagi çirpilmis yoğurt
2 Çorba kasigi Tahin
1 Çorba kasigi Limon suyu
2 dis Sarmisak
2 Çorba Kasigi Sizma Zeytinyagi
Süsleme için ince kiyilmis maydanoz

Patlicani çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra kabuklari simsiyah yanana kadar közleyiniz. Közlemeden sonra ilimaya birakiniz. Ilimis patlıcanlari sapindan tutarak asagiya dogru bir biçak yardimi ile ve parmakalarinizla yanmis kabuklarini soyunuz. Patlicani küçük parçalara ayirarak mutfak robotuna koyunuz. Üzerine macun haline gelene kadar dövülmüs sarmisagi, tahini, çirpilmis yogurdu ve tuzu ilave ettikten sonra çekiniz. Limonuda ilave ederek güzelce karistiriniz. Servis tabagina aldiktan sonra üzerine sizma zeytinyağıni gezdiriniz, kirmizi pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra sofraya çikariniz.


Babagannuş

Oruç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc6879
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
2,661 defa indirildi / yazdırıldı




1 patlıcan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tahin
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 kaşık zeytinyağı

Patlıcanı közleyin, ince akan bir musluk altında küçük bir bıçak veya parmaklarınızla kabuğunu soyun, sapını atın, çatalla veya mutfak robotu ile ezerek püre haline getirin. Üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu ve yoğurdu ekleyin, iyice karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Yanında kızarmış ekmek ile servis yapabilirsiniz. Süslemek için zeytin, pul biber veya maydanoz kullanabilirsiniz


Babagannuş

kahraman meral
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33
Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc75776
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
2,411 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

3 adet patlıcan
3 adet domates
5 adet sivribiber
Yarım çay bardağı sıvıyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber
5 diş sarımsak

Patlıcanları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. 20 dakika kadar tuzlu suyun içinde bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp iyice kurulayın. Kızgın yağın içinde kızartıp bir tarafa alın. Diğer tarafta küp doğranılan biberleri zeytinyağında 10 dakika kavurun. Üzerine sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış domatesleri üzerine ekleyin 4 dakika daha pişirin. En son olarak kızarttığınız patlıcanları ekleyin. Karıştırıp servis tabağına aktarın.


Babagannuş

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc73600
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
2,336 defa indirildi / yazdırıldı




3 közlenmiş patlıcan
2 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı tahin
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Közlenmiş patlıcanın üzerine limon suyunu sıkıp bir kabın içinde iyice ezin. Üzerine tahin, süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Zeytinyağını da üzerine gezdirip soğuk olarak ikram edin. Birçok yörede farklı tariflerle yapılan patlıcanlı bu salataya isteyen domates, soğan ve biber koyup tahin katmayabilir.


Babagannuş

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118478
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016
2,243 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
6 adet yeşil biber
4 adet kırmızı biber
5 adet domates
5 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Patlıcanlar, biberler, domatesler közlenir.
Közlenen patlcanlar kabuklarından ayrılır.
Biberlerin çekirdekleri ve zarları temizlenir.
Bütün sebzeler, maydanoz ve sarımsaklar robotta çekilir.
Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, sirke ve tuz eklenerek karıştırılır.
Servise sunulur.



Babagannuş

ayol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc118498
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016
1,420 defa indirildi / yazdırıldı




Sibel Işık

3 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
½ limon suyu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
½ çay kaşığı kimyon
Tuz
Sıvı yağ

Patlıcanla biberleri ister fırında ister ocak üstünde közlüyoruz. Kabuklarını soyup bıçakla incecik doğruyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Kavrulmuş soğanı közlenmiş patlıcan ve biberle aynı kaba koyuyoruz. Tahin, kimyon ve tuz ekliyoruz. Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp limon suyunu ekliyoruz. Sonra yoğurdumuzu patlıcanlı karışıma ilave edip karıştırıyoruz.



Babagannuş

zekai
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2018
Mesajlar: 55
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc134098
Gönderme Tarihi: 15.May.2018
950 defa indirildi / yazdırıldı




2 orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tahin
1 / 2 çay kaşığı kimyon
3 orta diş sarımsak (ince doğranmış)
Limon suyu (1 / 2 orta boy limon )
Karabiber
2 yemek kaşığı su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Süslemek için:
Maydanoz

Patlıcanları fırında yumuşak olana kadar pişirin. Daha sonra kapalı bir kapta bekletip soğuyunca kabuklarını soyun. Bir çatal ile patlıcanları püre haline getirin. Daha sonra tüm malzemeyle karıştırıp maydanoz ile süsleyip servis edin.Dilerseniz en üste kavrulmuş fındıkta serpebilirsiniz.



Babagannuş

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc148437
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
702 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
3 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz

Domates, patlıcan ve biberleri közleyin.
Közledikten sonra kabuklarını soyun.
Ardından patlıcanları doğrayın.
Domates ve biberleri de küp küp doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyup ezin.
Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştırın.
Hazırladığınız bütün malzemelerin bir kasede karıştırıp servis edebilirsiniz.



Babagannuş

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156758
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021
600 defa indirildi / yazdırıldı




5 tane patlıcan
2 tane kırmızı biber
3 tane yeşil biber
1 tane orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 tane domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Limon suyu

Biber ve patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyun ve döverek ezin.
Soğanı minik minik doğrayın.
Az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun.
Biber salçası ve baharatları ekleyin.
Soğan ve ezilmiş patlıcan ve biberleri, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları, derince bir kapta karıştırın.
Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ilave ederek karıştırın.
Servis tabağına alarak, sunum yapın.

Not: Patlıcan, kırmızı biber ve yeşil biberi önceden közleyip, kabuklarını soyarsanız salatanızı daha kısa sürede hazırlarsınız.



Babagannuş

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144072
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
592 defa indirildi / yazdırıldı




Közlenmiş patlıcan, biber ve domates
Soğan
2-3 diş sarımsak
Salça
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Limon

Soğanı incecik doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine salça ve toz biber gezdirin.
İnce ince kıyılmış közlenmiş biberleri ve sarımsağı bir kaba alın ve üzerine kavrulmuş soğan ekleyin.
Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın.



Babagannuş

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158448
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021
401 defa indirildi / yazdırıldı




1/3 soğan
2 orta boy patlıcan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
¼ adet limon suyu

Domatesi biberleri ve patlıcanları közleyelim.
Sarımsakları soyup havanın içerisinde dövelim.
Soğanı incecik doğrayalım.
Közlediğimiz sebzelerin kabuklarını soyalım.
Biberin çekirdeklerini ayıralım.
Közlenmiş sebzelerinizin oda sıcaklığına gelmesini bekleyerek doğrayalım.
İnce olacak şekilde doğramalıyız.
Nane yapraklarını incecik kıyın.
Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
Üzerine baharatları, nar ekşisini ve sarımsakları gezdirin.
Bu şekilde servis edebilirisiniz.



Babagannuş

gülcü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 33
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc155442
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2021
398 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet büyük boy patlıcan
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet sarı biber (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Patlıcan, domates ve biberleri közleyin.
Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun.
Bir bıçak yardımıyla patlıcanları gelişi güzel parçalayın.
Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.
Sarımsakları ezin. Zeytinyağı, nar ekşisi, ve tuz ile karıştırın.
Bütün malzemeleri bir kaba alın, karıştırın ve sunuma hazır hale getirin.



Babagannuş

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171156
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023
231 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Patlıcan 4 Adet
Süzme Yoğurt 1 Su Bardağı
Zeytin Yağı 1 Çorba Kaşığı
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
Limon Suyu 1 Çay Bardağı
Sarımsak 4 Diş
Tahin 3 Çorba Kaşığı

Patlıcanları közleyip doğrayın. (Kolaylık yönünden közleme işleminizi COOK ile Patlıcan Közleme tarifimizdeki gibi yapabilirsiniz.)
Diğer tarafta tahin, süzme yoğurt ve limon suyunu karıştırın.
Sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Bu sosla patlıcanları karıştırın.
Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın.
Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz mevsiminde güzel bir aperatif şeklinde servis edilebilir.



Babagannuş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175586
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 adet közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
Yarım demet taze maydanoz

Közlenmiş patlıcan ve biberleri soyun. Kabuklarını iyice temizleyerek püre haline getirin.
Geniş bir kase içinde patlıcan püresini, biber püresini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın.
Karışıma tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
İnce doğranmış taze soğan ve ince kıyılmış maydanozu karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırarak servis tabağına alın.
Buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.



Babaganuş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177980
Gönderme Tarihi: 30.May.2024
155 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
3 adet kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz, karabiberi pul biber
Limon suyu
Maydanoz

Öncelikle patlıcan, domates ve biberleri közleyin. Közlenen sebzeleri buzdolabı poşetine alıp, ağzını bağlayıp terlemesini sağlayın. Soğuyan sebzelerin kabuklarını soyun. Patlıcanları ezin ve diğer sebzeleri istediğiniz boyutlarda küp küp doğrayın. Ayrı bir kase içerisinde sarımsak, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu karıştırın. Karışımı köz sebzelerin içine ekleyin. Bir araya getirdiğiniz bütün malzemeleri iyice karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz doğrayarak servis edin.



Abugannuş

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171647
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2023
154 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş domates
2 adet közlenmiş biber
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
Az miktarda nar ekşisi

Domateslerin kabuklarını soyuyoruz, küçük küçük doğruyoruz. Patlıcanların da kabuklarını soyuyoruz, küçük şekilde doğruyoruz. Biberlere de aynı işlemi uyguluyoruz. Büyük bir tabağa malzemeleri koyarak tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.

Not: İçine yoğurt eklenince babagannuş, yoğurtsuz hali abugannuş diye birçok rivayet varsa da siz ister yoğurtla servis edin, ister yoğurtsuz; bu meze nefistir.


Babagannuş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177764
Gönderme Tarihi: 15.May.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 büyük patlıcan
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı tahin (susam ezmesi)
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Birkaç dal taze maydanoz, kıyılmış
Pul biber veya sumak (servis için)

Patlıcanların kabuklarını birkaç yerinden delin ve doğrudan ocak üzerinde veya fırında 200 derece Celsius'ta, çevirerek, kabukları kömürleşene kadar pişirin. Bu işlem, patlıcanın içini yumuşatır ve dumanlı bir tat kazandırır. Patlıcanlar iyice yumuşadığında, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve etli kısımlarını bir kaba alın. Fazla suyun süzülmesi için bir süzgeçte biraz bekletebilirsiniz.
Süzülen patlıcanları geniş bir kaseye alın ve üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın. Karışımı bir çatal yardımıyla iyice ezin veya mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Babagannuşu bir servis tabağına alın. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve taze kıyılmış maydanoz, pul biber veya sumak ile süsleyerek servis edin.







Babagannuş Tarifleri Turşulu Salata Tarifleri



(17 adet Babagannuş 138,220 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort