| 
 | 
| Babagannuş (Hatay) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc53958 Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
 2,570 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 g bostan patlıcanı
 100 g çarliston biber
 100 g kapya biber
 4 diş sarımsak
 2 orta boy domates
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 adet limon
 1 tatlı kaşığı sirke
 1-2 tutam tuz
 1 çay kaşığı pul biber
 1 tutam maydanoz
 
 Patlıcanlar, yıkandıktan sonra içinin iyi pişmesi için bıçak yardımıyla etrafına delikler açılır. Daha sonra kızgın yağda kızartılır. Daha sonra patlıcanların kabukları soyularak kararmaması için limonlu bir suyun içine konulur. Diğer taraftan biberler ve domatesler fırınlandıktan sonra kabukları ayrılır. Pişirilmiş olan sebzelerin hepsi küp küp doğranarak bir borcam tabağa yerleştirilir. Doğrama işlemi bittikten sonra zeytinyağı, limon, sirke ve baharatlar da ilave edilerek lezzeti kontrol edilir. Maydanoz da karıştırılarak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. Soğuk servis yapılır.
 
 
 | 
| Babagannuş (Hatay) | 
|  | nevbahar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.01.2012
 Mesajlar: 30
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc71310 Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012
 2,432 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet patlıcan
 2 adet domates
 3 adet sivri biber
 2-3 diş sarımsak
 Yeteri kadar tuz
 Yeteri kadar pul biber
 Margarin
 
 Patlıcan, domates ve biberleri közleyip kabuklarını soyun. Margarini tavada eritin. Biber ve domatesleri ekleyin. Hafif soteleyip, ince kıyılmış sarımsak, pulbiber ve tuz ilave edin. En son patlıcanları ekleyin. Dört dakika pişirin. Tavayı ocaktan alıp, servis yapın.
 
 
 | 
| Babagannuş (Hatay) | 
|  | gokhan Aşçı
 
  
 Kayıt: 07.12.2013
 Mesajlar: 14
 Şehir: zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94381 Gönderme Tarihi: 10.Arl.2013
 2,100 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 tane patlıcan
 2 tane kırmızı biber
 3 tane yeşil biber
 1 tane orta boy soğan
 2-3 diş sarımsak
 2 tane domates
 1 çorba kaşığı biber salçası
 4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 Karabiber
 Kırmızı biber
 Tuz
 Limon suyu
 
 Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin. Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Biber salçası ve baharatları ekleyin. Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın.
 
 
   Fotoğraf "mobiş" tarafından gönderildi. 10.09.2020
 
 
 | 
| Babagannuş (Hatay) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145928 Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2019
 841 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Millî Eğitim Bakanlığı
 
 4 adet orta boy patlıcan
 3 adet orta boy domates
 4-5 adet yeşil sivri biber
 4-5 diş sarımsak
 8-10 dal maydanoz
 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
 Zeytinyağı
 Tuz
 
 Patlıcanlar, biber, domates, mangalda közlenir.
 Közlenen sebzeler soyulur, sudan geçirilip doğranır.
 Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi, maydanoz, dövülmüş sarımsak ilave edilip közlenen sebzelerle karıştırılır.
 Servis tabağına alınır ve servise sunulur.
 
 
  
 
 | 
| Babagannuş (Hatay) | 
|  | hararet Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.07.2020
 Mesajlar: 38
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151661 Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
 609 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet patlıcan
 3 adet kırmızı biber
 4 adet yeşil biber
 2 adet domates
 2 diş sarımsak
 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 Tuz
 Nar ekşisi
 3-4 dal maydanoz
 
 Patlıcanları, biberleri ve domatesleri közleyip kabuklarını soyun.
 Hepsini ufak küpler halinde doğrayıp karıştırın.
 Sarımsağı ezin.
 Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve sarımsağı sebzelere ekleyin.
 Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Hatay Usulü Babagannuş | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183921 Gönderme Tarihi: 16.Tem.2025
 51 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet orta boy patlıcan
 1 adet büyük boy kırmızı biber
 2 diş sarımsak (ezilmiş)
 2 yemek kaşığı tahin
 1 yemek kaşığı limon suyu
 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 Tuz
 Üzeri için: zeytinyağı, sumak, toz kırmızı biber, maydanoz
 
 Ocakta ya da fırında kabukları tamamen yanıp içleri yumuşayana kadar közleyin. Ardından bir buzdolabı poşetine koyup 5-10 dakika bekletin ki kabukları kolayca soyulsun.
 Patlıcan ve biberin kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın ya da çatalla ezin.
 Ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı patlıcan-biber karışımına ekleyip iyice harmanlayın.
 Babagannuşu bir servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin, sumak ve toz kırmızı biber serpin. Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |