| 
 | 
| Babagannuş (Adana) | 
|  | sultan09 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.08.2009
 Mesajlar: 32
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39823 Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2009
 2,714 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 7 adet patlıcan
 3 adet domates
 1 adet kırmızıbiber
 2 adet kuru soğan
 2 adet yeşilbiber
 4 diş sarımsak
 1 çay bardağı sıvı yağ
 Yarım demet maydanoz
 1 şeker kaşığı tuz, karabiber
 
 Yıkadığınız ve kuruladığınız patlıcanları ve biberleri ocak da közleyin. Közlenen patlıcanları bir tabağa alın soğumaya bırakın. Patlıcanlar soğurken diğer taraftan domateslerin kabuklarını soyup küp olarak doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Maydanozu ve sarımsakları çok ince kıyın.
 Közlediğiniz patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyun. Patlıcanları ince ince kıyın. Biberlere ince şeritler halinde kesin.  Tavaya bir çay bardağı sıvı yağı katın. İçerisine ilk yemeklik doğradığınız soğanları atın şöyle bir iki dakika sote yapın. Ardından domatesleri ve sarımsağı ekleyin karıştırıp bir iki dakika daha pişirin. 1 şeker kaşığı tuz ve karabiberini katın. Patlıcanları ve biberleri bu karşımın içerisine atın. 2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.
 
 
 | 
| Babagannuş (Adana) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47063 Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
 2,963 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 tane İri patlıcan
 1 tane domates
 Soğan 2 baş
 Limon suyu 1
 Salça
 1 çorba kaşığı Toz biber
 Yeterince Yağ ve Tuz
 
 Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| BABA HANNUŞ | 
|  | Havva Atar Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.07.2014
 Mesajlar: 26
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc99569 Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014
 5,628 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.mpd.org.tr
 
 6-7 patlıcan
 2 soğan
 Kırmızı biber
 Tuz
 Karabiber
 Yumurta
 Katı yağ
 
 Patlıcanlar yaprak kısımları alınır , yalnız sapları bırakılır. Yüksek ateşte veya fırında pişirilir. Pişince soğuk suda bırakılır. Kabukları soyulur, ince ince kıyılır, dövülür. Diğer yanda soğanlar kebap soğanı doğranır, yağda kavrulur, sonra üzerine dövülmüş patlıcanlar ilave edilir. Tuz, kırmızı biber, karabiber konur. Hafif ateşte yarım saat karıştırılarak pişirilir.
 
 
 | 
| Babagannüç (Adana) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103900 Gönderme Tarihi: 25.Arl.2014
 2,316 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Prof. Dr. Erman Artun
 
 4 adet iri patlıcan
 2 baş soğan
 1 kaşık salça
 1 kaşık yağ
 1 adet domates
 1 adet limon suyu
 Tuz
 Toz biber
 
 Patlıcanlarközde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur, Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur, Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| Babagannuş (Adana) | 
|  | hatun gün Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.03.2018
 Mesajlar: 44
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132508 Gönderme Tarihi: 10.Mar.2018
 2,102 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 4 patlıcan
 2 kırmızı biber
 2 yeşil biber
 1 soğan
 3 diş sarımsak
 2 domates
 1 çorba kaşığı biber salçası
 7-8 çorba kaşığı zeytinyağı
 Yarım demetten az maydanoz
 Kırmızı toz biber
 Tuz
 Limon veya tercihen turunç suyu
 
 Patlıcan ve biberleri közleyip soyun ve hafifçe döverek ezin. Soğanı zeytinyağı ile hafifçe kavurup biber salçasını ekleyin. Domatesleri küçük küpler hâlinde doğrayın.  Maydanozları ince ince kıyın. Sarımsakları tuzla ovarak ezin. Közlediğiniz, kavurduğunuz ve ezip doğradığınız malzemeleri geniş bir kapta bir araya getirip karıştırın. Bir yandan da toz biberi ve zeytinyağını ekleyin. Servis tabağına almadan önce limon veya turunç suyu, aldıktan sonra ise zeytinyağı, dal maydanoz ve az nar ekşisi ekleyin.
 
 
 | 
| Babanüş (Gâvur Aşı) (Adana) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164383 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
 1,356 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatma Arslantaş
 
 2 adet patlıcan
 2 adet yeşilbiber
 1 adet kırmızıbiber
 1 adet beyaz soğan
 1 demet maydanoz
 1 tatlı kaşığı tuz
 Sumak
 
 Közde pişirilen patlıcan ve yeşilbiberler soyulup doğranır.
 Soğanlar ayrı bir kapta halka şeklinde doğranır sumak, doğranmış maydanoz ve tuz ile ovulur daha sonra doğranmış patlıcan ve biberler eklenir.
 Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
 
 
 | 
| Babagannuş (Adana) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179053 Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2024
 274 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 4-5 Adet Patlıcan
 1 Adet Soğan
 2-3 Adet Yeşil Biber
 1-2 Adet Domates
 1 Adet Maydanoz
 1- 2 Adet Kırmızı Biber
 2- 3 Diş Sarımsak
 1 Adet Limon
 Tuz
 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
 
 Patlıcanlar, biberler ve domatesler ateşte közlenir Patlıcanlar bıçak yardımı ile kesme tahtasında macun kıvamına gelecek şekilde inceltilir.
 Biberlerin kabuk ve çekirdek kısmı alınarak ince ince kıyılır. Domateslerde ince ince bıçak yardımıyla kıyılır. Sonra kıyılan malzemelerin hepsi birlikte karıştırılarak tekrar kıyılır.
 Soğan küçük küçük doğranır. Maydanozlar ince kıyılır. Sarımsaklar ezilerek limon, tuz, ve zeytinyağı ilavesi yapılır. Tüm malzemeler servis tabağında karıştırılıp sunulur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |