| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ayvalı Tas Kebabı | 
 
  | 
ZEYNO 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.08.2007 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75761 
Gönderme Tarihi: 15.May.2012 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr kuzu kuşbaşı
 
2 adet ayva
 
2 su bardağı pirinç
 
 
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Yuvarlak bir kabın içine kuşbaşı et, küp şeklinde doğranmış ayva, karabiber ve tuz koyun. Kabı geniş bir tencerenin içine ters çevirip koyun. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ağırlığı kaldırmadan kenarlarına pirinci koyun. Üzerine tereyağ koyup tuz atın. 4 bardak sıcak suyu pirincin üstüne dökün. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tası ortasından çıkarın, tencereyi ters çevirip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "şüküfe" tarafından gönderildi. 26.03.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ayvalı Tas Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |