| 
 
 
 | 
Ayvalı Pilav | 
  | 
solmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2009 
Mesajlar: 26 Şehir: Altındağ-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33242 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2009 
3,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 soğan
 
1 ayva
 
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
300 gr haşlanmış kestane
 
150 gr irice parçalanmış ceviz içi
 
3 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Bir avuç maydanoz
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Pirinci ılık suda 20 dk. bekletin ve yıkayın. Kızdırılmış yağda, küçük doğranmış soğan ve ayvayla, fıstıkları kavurun. Su, şeker, tarçın, tuz ve pirinci ekleyin ve kaynayınca ateşi kısıp suyunu çektirin. Üstüne, cevizle kestaneleri ekleyip karıştırın ve pilavı demlendirin, ince kıyılmış maydanozu üstüne serpin.
  
 | 
Ayvalı Pilav | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8943 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr dana eti
 
400 gr pirinç
 
100 gr sıvı yağ
 
2 adet kurusoğan
 
1 adet ayva
 
400 gr havuç
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz
 
 
Havucu soyun ve halka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 12 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirin.
 
 
 ML® Ayvalı Pilav için tıklayın
 
  
 | 
Ayvalı Pilav | 
  | 
susam sokağı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2007 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73531 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012 
2,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet ayva
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı et suyu
 
1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
 
1 yemek kaşığı dolma üzümü
 
2 adet kesme şeker
 
1 çay kaşığı safran
 
Yarım limon suyu
 
Yeteri kadar tuz
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
 
Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "Yavuzz" tarafından gönderildi. 23.08.2014
  
 | 
Ayvalı Pilav | 
  | 
Adnan Tez 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.11.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129962 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2017 
1,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
1 adet ayva
 
2 adet soğan
 
3 yemek kaşığı badem
 
3 yemek kaşığı kuşüzümü
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Kabukları soyulup ince ince doğranan ayvalar çok az suda haşlanır.
 
Soğanlar rendelenir.
 
Rendelenen soğanlar zeytinyağında bademlerle beraber kavrulur.
 
Haşlanmış ayvalar ve pirinç ilave edilir.
 
Kuşüzümü, tuz ve tarçın ilave eklendikten sonra sıcak su eklenip ağzı kapalı şekilde pişirilir.
 
Suyunu çeken pilav üzerine temiz bir bez kapatılarak 10 dakika demlendirilir.
 
 
 
  
 | 
Ayvalı Pilav | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144084 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019 
684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet ayva
 
2 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Ayvaları küp şeklinde doğrayıp kararmaması için limon suyunda bekletin.
 
Tencerede tereyağını eritin, pirinç ve ayvaları koyup 10 dakika kavurun. Pirinçler berraklaşınca tuz ve 2 bardak sıcak su koyun. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ayvalı Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171644 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2023 
218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı pirinç
 
6 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet büyük boy ayva
 
Yarım çay bardağı kuru üzüm
 
10 adet kuru kayısı
 
10 adet kuru incir
 
 
Sıvı yağı kızdırıp yıkanmış pirinci bir-iki dakika kavuruyoruz. Üzerine küp doğradığınız ayvayı da ilave ederek iki-üç dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyu yarı yarıya çekince üzerine doğranmış kuru kayısı, üzüm ve incirleri ilave ediyoruz. Suyunu tamamen çekince kısık ateşte beş dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |