| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ayvalı Et (Gümüşhane) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Ayvalı Et (Gümüşhane) |  
|  | EnginAr Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2006
 Mesajlar: 68
 Şehir: Bayrampaşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6578 Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2006
 2,898 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı toz şeker
 2 adet orta boy soğan
 500 gr kemikli kuzu eti
 3 orta boy ayva
 Tuz
 Karabiber
 
 Soğanı küçük doğrayın. Sıvı yağında kavurun. Kemikli etleri ekleyin. Etler suyunu salıp bitene kadar kavurun. Etlerin üstüne çıkacak kadar su koyun. Yumuşayana kadar pişirin. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın. Bir çorba kaşığı tozşekerle etlere ilave edin, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |