Kısa URL: https://ml.md/lc51448
Gönderme Tarihi: 06.May.2010
3,219 defa indirildi / yazdırıldı
4 tane orta boy elma
1 tane ayva
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Elma ve ayvanın kabukları soyulur. Orta çekirdekleri ayıklanır. Kesme şeker kadar doğranır. Tencerenin üzerini örtecek kadar su doldurulup kaynatılır. Kaynayınca şeker konup karıştırılır. Ayva ve elmalar yumuşayınca ateşten alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc72281
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2012
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet ayva
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil
1 adet elma
Yarım limon suyu
6-7 bardak su
Yapılışı: Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye koyun. Üzerine karanfili ve şekeri koyup 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ayvalar yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken içine yıkanmış ve kabuklarıyla küp şeklinde doğranmış elmayı koyun, üzerine limon suyu sıkın. Hatta limonu dilimleyerek de koyabilirsiniz.