Kısa URL: https://ml.md/lc39709
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
Van Vakfı
Yapılışı:
Yeşil mercimek suda haşlanır. Ayrı bir kapta soğanlar doğranır. Salça ile birlikte kavrulur. Haşlanan mercimeğin suyu dökülmemek kaydıyla, bu sos, içine dökülür. Karıştırılır. 10-15 dakika kaynatılır. Ayvaların kabuklan soyulur. Yarımay şeklinde doğranır. Yemeğin içine ilave edilir. Ayvalarla birlikte pişmesi beklenir. Ayvalar pişince tuz ayarlanır. Ocaktan indirilir. Servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc39694
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
5,107 defa indirildi / yazdırıldı
Van Valiliği
Malzemeler:
3 orta boy ayva
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
Kavurma
Tuz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ.
Yapılışı:
Yağ tencerede eritilir, doğranmış soğanlar hafif pembeleştirildikten sonra salça ve 2 su bardağı su katılır. Kabukları soyulmuş ayvaların çekirdek yuvalarının sert kısımları çıkarıldıktan sonra ay şeklinde doğranır, mercimeğiyle beraber tenceredeki karışıma katılarak pişirilir, tuzu ilave edilir servise hazır hale gelir.
Not: Ayvalar geç pişen türden ise mercimeği çiğ ilave edilip beraberce pişirilir.