| 
 
 
 | 
Ayva Kebabı (Gaziantep) | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87400 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013 
2,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Güneşin ve Ateşin Tadı
 
Gaziantep Ticaret Odası
 
 
750 g kebaplık zırh kıyması (1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
 
1,5 kg ayva
 
 
Kıymaya, tuz ilâve edip karıştırın, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
 
Ayvaların çekirdek kısımları çıkarılıp, kabuklu olarak dilimleyin.
 
Şişe önce ayva, sonra kıyma ve yeniden ayva şeklinde mangalın boyuna sığacak şekilde hesaplayarak saplayın.
 
Harı geçmiş mangalda aynı yönde sık sık çevirerek pişirin. Açık pide ekmek üstünde servis tabağına alın.
  
 | 
Ayva Kebabı (Gaziantep) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98929 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2014 
2,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 gr. ayva
 
500 gr. az yağlı kıyma
 
Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Ayvalar kuşbaşı bölünür. Şişe bir ayva bir köfte saplanarak mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya su gezdirilir. Ateşte 10 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir ve servis yapılır.
  
 | 
Ayva Kebabı (Gaziantep) | 
  | 
Bayramcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Mamak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143285 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2019 
681 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nevin Halıcı
 
 
Koyun eti, kuyruk yağı ile birlikte ince kıyılır. Tuz atılıp yoğrulur. 
 
Ayvalar dörde bölünür, tekrar enine üçe bölünür, cevizden büyük parçalara ayrılır. Şişlere bir ayva bir köfte dizilir. Izgarada kızartılır. Sahana veya tepsiye alınır. Yağ su ile ısıtılıp kebapların üzerine dökülür, kapak örtülüp hafif ateşte buğulandırılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |