|
Karnabaharlı Acılı Makarna |
|
sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc111213
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2015
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
1 paket kalem makarna
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı pul biber
300 gr karnıbahar
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı limon suyu
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.
Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. 2 yemek kaşığı margarini tencerede eritin. Soğanı ve sarımsağı kavurun. Pul biberi ve karnıbaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha kavurun. Makarnadan ayırdığınız suyu karnıbaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.
|
|